2017-06-05

Consid nominerade till Human Growth Award 2017

Varje år utser Wise Group Årets HR-team för att hylla och lyfta fram nytänkande insatser inom HR. Nu står det klart att det är IT-företaget Consid som blir en av de nominerade. Här berättar företagets vd, Peter Hellgren, och rekryteringsansvarig, Anita Beslic, om hur de valt att bygga Consids företagskultur som nu givit dem chansen att ta emot Human Growth Award 2017.

Årets HR-team, nominering Consid

Human Growth Award är en utmärkelse instiftad av Wise Group för att hylla och lyfta fram nytänkande insatser inom HR. Wise Group är en koncern som startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR-tjänster. Genom Human Growth Award 2017 söker Wise Group i år HR-team som skapar starka företagskulturer, frigör engagemang hos ledare och medarbetare och som tillsammans skapar resultat på sista raden. Det står nu klart att konsultbolaget Consid med affärsidén ”vi skapar det företag vi alltid själva velat jobba i” är nominerade till att ta hem utmärkelsen. Ett av kriterierna som undersöktes för att bli utvalda var företagets organisationskultur, här ger Consids vd, Peter Hellgren, sin syn på saken:

–Consid är en organisation byggt på unga förmågor som man har förtroende för och gett ansvar tidigt. Man skapar här en entreprenörsdriven kultur genom att inte anställa smarta och drivna människor och sen säga vad de ska göra, utan anställa smarta och drivna människor och låta dem se vad som behöver göras. Det har skapat en gemensam värdegrund, en individuell energi och en genuin organisation. Vi är oerhört stolta att vara nominerade till detta pris, nu hoppas vi på att gå hela vägen.

Nominerad till priset är bland andra Anita Beslic, rekryteringsansvarig på Consid, tillsammans med hennes team. Här berättar hon om deras perspektiv på HR-frågan och att locka och bibehålla medarbetare i IT-branschen:

– IT-branschen kan summeras: slaget om kompetensen. Därav måste vi ständigt bibehålla och rekrytera nya medarbetare för att kunna skapa verkligt resultat hos våra kunder, det gör vi genom att skapa effekt i våra medarbetares liv och situation. Vi vet att om det inte funkar hemma, så funkar inte heller någonting annat. Genom verklig förståelse, engagemang och respekt för våra medarbetares livssituation skapar vi effekt i deras situation. Det gör att vi trots slaget om konsulter är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Företaget har tidigare i år blivit utsett till Karriärföretag, vilket de även utsågs till 2016. Utmärkelsen karriärföretag syftar till att lyfta Sveriges bästa arbetsgivare, vilket Beslic menar går i linje med deras chanser till att ta hem även det prestigefyllda priset Human Growth Award 2017.

Här följer ett utdrag från Consids motiveringstext inför urvalsprocessen:

”Ett grundläggande element som driver ledare och medarbetares utveckling på Consid är att möjligheten ges för oss att växa både i vår roll och som person. En plats för att nå sin fulla potential oavsett stadie i livet – det handlar om en mix av att vara trygg och att få utmanas. Consid ser inte till ålder eller tidigare erfarenhet utan till mindset och driv där man hellre följer metaforen ”Kicking the bird out of it´s nest” eftersom det är då vi lär oss att flyga.”

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter