Pressmeddelande - 21 okt 2022

Consid nominerade till Svenska Jämställdhetspriset

PRESSMEDDELANDE 2022-10-21

Consids jämställdhetsarbete uppmärksammas nu av konferensen Forum Jämställdhet. Det är andra året på rad som Consid är nominerade till den prestigefyllda utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset som delas ut i februari 2023. Priset ges till den aktör som under årets gång arbetat för en bättre jämställdhetsintegrering på ett föredömligt sätt.

– Det känns fantastiskt att jämställdhetsarbetet som vi gör på Consid uppmärksammas. Det går att uppnå förändring vilket vårt arbete är ett bevis på, säger Anna Edstedt, nationellt ansvarig för jämställdhetsplattformen Q by Consid.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att uppmärksamma, belöna och sprida goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

Varje bidrag bedöms utifrån ett antal kriterier och meriter, så som effekt, långsiktighet och grad av nytänkande. I november presenteras de tio bidrag som gått vidare i processen och i början av december utses fem finalister. En extern jury utser sedan en vinnare som kommer presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens, som äger rum den 7-8 februari 2023 i Malmö. Priset kommer att delas ut av Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag.

Consid har länge verkat för att göra it-branschen mer jämställd. Eftersom it-branschen enbart består av 20 procent kvinnor, ser Consid det som sitt ansvar att få fler kvinnor att intressera sig för it och tech. Det var redan 2013 som frustrationen över den skeva fördelningen inom techbranschen gjorde att företaget agerade. Resultatet blev att Consid valde att starta sin egen jämställdhetsplattform Q Rendezvous, som sedan vidareutvecklats till dagens Q by Consid. Genom paneldebatter, mentorskap och utbildningar banar Consid väg för en mer jämställd bransch.

Q by Consid, Jämställdhetsplattform för kvinnor i tech
Q by Consid, Jämställdhetsplattform för kvinnor i tech

Consids vision var redan från start kristallklar – företaget ville vara med och motverka det faktum att allt fler kvinnor hoppar av it-programmen samt utmana den skeva könsfördelningen inom yrkesgrenen. Sedan dess har Consid fått vara med och anordna över 50 olika jämställdhetsevent med över 5 000 deltagande kvinnor.

Utöver intativet Q by Consid har även företaget tagit ett rejält grepp om arbetet med mångfald och inkludering, som sträcker sig utanför arbetet med jämställdhet mellan könen. Genom en ledningsgrupp för mångfaldsfrågor arbetar Consid strategiskt och handfast med att alla medarbetare och externa personer som kommer i kontakt med företaget ska känna sig lika välkomnade på Consid oavsett vilken bakgrund man har, vem man är och vilka erfarenheter man bär på.

– Att arbeta för jämställdhet och mångfald har varit en självklarhet redan från start. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, vi ser kompetensen och möjligheterna i alla,  Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren, VD på Consid
Peter Hellgren, VD på Consid

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  11 timmar sedan

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler