Pressmeddelande - 11 apr 2022

Consid nominerat till Årets Affärsbragd

PRESSMEDDELANDE 2022-04-11

Peter Hellgren och Henrik Sandell har nominerats till det prestigefyllda priset ”Årets Affärsbragd” av Svenska Dagbladet. Bland de övriga åtta kandidaterna kan nämnas, Pernilla och Niclas Nyrensten, Revolution Race.

-Det är enormt hedrande att nomineras till den här utmärkelsen. Det är betyder extra mycket eftersom det är näringslivsjournalister som, tillsammans med riktiga företagsproffs som har valt ut kandidaterna. Det ör ett enormt styrkebesked, säger Peter Hellgren vd Consid.

SvD:s hederspris delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet. Tävlingen lanserades 2014, som ett samarbete mellan tidningen och Carnegie. Sedan dess har personer som Daniel Ek, Martin Lorentzon (Spotify) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna) tilldelats utmärkelsen.

Inför den allra första tävlingen 2014 slog Svd fast att ”bakom varje företag, varje bra idé, varje framgångsrik produkt finns kött och blod och en spännande historia att berätta”. Det, liksom att inspirera andra, är något som varit bärande genom tävlingen sedan dess.

 

-Vi är fortfarande väldigt engagerade i vårt företag. Nyligen var jag i Karlshamn och höll två föreläsningar, en om tjänstepension och en om hur man bygger en C-kompilator för 6502. Däremellan var jag uppe på en stege och bytte ut alla lampor mot ledlampor på kontoret. Vi är entreprenörer. Är en lampa trasig ringer man inte vaktmästaren. Man löser problemet, säger Henrik Sandell.

Mottagaren av utmärkelsen ska ha utfört en prestation utöver det vanliga, haft modet att utmana etablerade aktörer eller monopol och med sitt entreprenörskap skapat nya affärsmöjligheter. Prestationen ska ha utmärkt sig inom områdena företagsbyggande/entre­prenörskap och den nominerade personen ska ha gjort en avgörande insats för att göra den möjlig.

En nomineringskommitté gör ett urval och kvalitetssäkrar kandidater som läsare och juryn har att välja på.

Fram till den 13 maj, kan vem som helst påverka vem av de tio kandidaterna som kan ta hem årets titel. Genom en omröstning på SvD.se utses vilka av kandidaterna som går vidare till final, varefter en jury utser den slutgiltiga vinnaren.

Vinnaren presenteras den 23 maj i samband med Ung Företagsamhets stora mässa i Göteborg, där Prins Daniel kommer dela ut priset.

-Att vi uppmärksammas på det här sättet betyder att Consid utmärker sig vad gäller just entreprenörskap och nyskapande. Det är otroligt viktigt för oss. När vi startade företaget en gång i tiden var det för att vi ville skapa en arbetsplats vi själva vill jobba på, och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Det har vi lyckats med, säger Peter Hellgren.

 

Fram till den 13 maj kan du vara med och rösta fram Årets Affärsbragd. Rösta här!

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler