SESF + CONSID

PRESSMEDDELANDE 2021-09-14

Consid och E-sportförbundet SESF blir partners

Consid går in som partner till E-sportförbundet SESF. Samarbetet löper under två år och går ut på att stärka SESF och utveckla e-sporten i Sverige. 

-Sverige har idag ungefär lika många organiserade e-sportare som vi har handbolls- eller hockeyspelare. Det är en otroligt stor sport som bara växer. Det betyder väldigt mycket för oss att kunna stärka landslaget och därmed hela e-sporten i Sverige. Jag ser fram emot det här samarbetet oerhört, säger Peter Hellgren, vd på it- och kommunikationsföretaget Consid.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd Consid.

E-sport är världens snabbast växande sport och det största intresset för en hel generation svenskar. Över 600 000 svenskar tittar på e-sport varje dag och 478 000 beskriver sig som e-sportare. Över tre miljoner svenskar har en spelkonsol hemma och 35 procent av alla män mellan 15 och 24 år identifierar sig som gamers.

E-sport står för elektronisk sport och är ett samlingsnamn på tävlingsinriktade dator- och tvspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn. Det är prestationen som står i centrum, hasardspel som t.ex. poker eller lotterier är inte e-sport. I Sverige är det största spelet Counter-Strike.

Magnus Jonsson
Magnus Jonsson, ordförande SESF.

-Vi befinner oss just nu i en mycket spännande fas där vi håller på att växla upp SESF. Consid blir den perfekta partnern att gör det med, säger SESFs ordförande Magnus Jonsson.

Rent konkret kommer Consid att hjälpa till med strategisk kommunikation och med att stärka upp SESF:s plattform. Samarbetet utvecklas successivt och väntas pågå minst två år.

-Vi får växa med SESF, vilket ska bli väldigt spännande. Vi vill vara med och bygga e-sporten i Sverige och en viktig del i det är att ha ett landslag att följa, lära känna och heja på, säger Peter Hellgren.

VM i e-sport går av stapeln i november i Eilat, Israel och kommer att sändas via online mellan 14-20 november. Europakvalen till VM spelas under slutet av september. Spelen som spelas under VM, och där svenska landslaget är med och tävlar om medaljer är PES (Pro Evolution Soccer), Tekken 7, Counter Strike och Dota 2.

Avtalet löper över två år från och med september 2021.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig