Pressmeddelande – 15 dec 2021

Consid och Riksbyggen arrangerar The Mobility Challenge

PRESSMEDDELANDE 2020-12-15

Consid och Riksbyggen arrangerar The Mobility Challenge på H22

För att lösa framtidens utmaningar krävs att myndigheter, organisationer och näringsliv samarbetar på nya sätt. Under mässan H22 City Expo i Helsingborg, skapas en fysisk mötesplats för de viktiga samtalen. Consid och Riksbyggen finns på plats och arrangerar app-tävlingen The Mobility Challenge under mässan.

H22
H22
-De tävlande ska hitta den bästa app-lösningen för att samla olika färdmedel under samma paraply.  Appen ska göra det lättare att välja det mest effektiva och hållbara färdmedlet för en viss resa. Vi måste alla samverka för att vi ska kunna nå de globala målen, säger Peter Hellgren, vd Consid.
De tre bästa bidragen ställs ut under H22 City Expo i området Spårvagnshallarna där besökarna kan interagera med de olika bidragen och rösta på den som löser utmaningen bäst.

– För Riksbyggen är det självklart att både bjuda in till och delta i samtal om framtidens städer. Vi ser verkligen fram emot H22 Arena där vi vill diskutera några av våra hjärtefrågor i ett mer hållbart stadsbyggande som trygghet, innovation och miljömässig hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

H22 City Expo är en 35 dagar lång internationell stadsmässa med fokus på långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi.

Under mässan arrangerar Consid alltså, tillsammans med Riksbyggen, The Mobility Challenge och utmanar Sveriges alla högskolor i att ta fram en mobilapp som gör det lättare att välja det mest effektiva och hållbara färdmedlet för en viss resa.

Peter Hellgren 2020
Peter Hellgren, vd Consid

-Det hållbara resandet är en av de viktigaste bitarna i det hållbara samhället. Vi kommer att se en hisnande utveckling där de kommande åren, säger Peter Hellgren.

 

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig