PRESSMEDDELANDE 2021-01-27

Consid och Yrkeshögskolan Trelleborg inleder samarbete

Coronapandemin har visat på ett akut behov av digitalisering inom vården och digitala lösningar har blivit viktigare än någonsin. IT- och kommunikationsföretaget Consid har tillsammans med Yrkeshögskolan Trelleborg inlett ett samarbete för att stärka kompetensen inom digitaliseringen i vård och omsorg.

– Vi är jättestolta över att Trelleborgs yrkeshögskola har valt oss som deras samarbetspartner när det gäller att digitalisera vården. På Consid är vi vana vid att utbilda samhällskritiska funktioner i digitalisering och med vår erfarenhet vill vi bidra till att utveckla och förbättra svensk vård och omsorg, säger Simon Hoof, etableringsansvarig Consid.

Simon Hoof, Head of Merger & Acquisitions at Consid
Simon Hoof, Head of Merger & Acquisitions at Consid

Kursen, som är åtta veckor lång, drivs helt på distans och de studerande kan själva välja i vilken takt de vill studera. Syftet med utbildningen är att ge förståelse för digitaliseringens betydelse och kompetens för att medverka i förändringsarbeten som är kopplade till digitalisering inom vård, omsorg och socialt arbete.

– Det har varit ett enormt stort intresse för kurserna, vilket är roligt och visar på hur brännande aktuell denna fråga är för vårdsektorn. Första kursens platser är redan fyllda, säger Simon Hoof.Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildning som kombinerar arbete med praktik. Utbildningarna har riksintag och riktar sig till sökande i hela landet.

– Samarbetet med Consid har fungerat mycket bra. De som undervisar är otroligt professionella. De har varit lyhörda gentemot såväl kollegor som studerande och de arbetar för att bedriva utbildning med hög kvalitet som motsvarar samtliga intressenters förväntningar, säger Camilla Kronholm, rektor Yrkeshögskolan, Trelleborgs kommun.

 

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30