Consid ökar omsättningen med 41,5% under Q2

Pressmeddelande / 2018-09-04

IT-konsultbolaget Consid ökar under årets andra kvartal omsättningen med 41,5%. Omsättningen för första halvåret uppgår till 403 miljoner och man reviderar samtidigt upp omsättningsprognosen för helåret till 850 miljoner. ”En trivsam och stimulerande arbetsmiljö är några av nycklarna för vår kontinuerliga omsättningstillväxt”, menar Peter Hellgren, vd på Consid.

IT-konsultbolaget Consid presenterade i våras en omsättningsökning på 34,5% och en beräknad omsättning för helåret på 800 miljoner kronor. Nu reviderar man upp omsättningsprognosen för helåret till 850 miljoner kronor i samband med att man presenterar andra kvartalets omsättningsökning på 41,5%. Peter Hellgren, vd på Consid, berättar vidare kring faktorerna bakom den höga omsättningstillväxten:

– Att vi fortsatt behåller en stadig och kontinuerlig omsättningstillväxt är ett tecken på att det vi gör skapar värde för våra kunder. Det vi fokuserat mycket, om inte mest, på ända sedan starten är att ta hand om våra medarbetare och att bygga det bolag där vi själva vill jobba. Att ta hand om våra anställda och skapa en trivsam och stimulerande arbetsmiljö är några av nycklarna för vår kontinuerliga omsättningstillväxt.

Hellgren fortsätter:

– Att vi lyckats bli Superföretag fem år i rad, Gasellföretag sex år i rad och Karriärföretag tre år i rad, samt att våra kalkyler pekar på att vi kommer kunna lägga till ännu ett år till följderna, är ytterligare bevis på att det vi gör är rätt. Nu blickar vi framåt mot en höst fylld med ytterligare nyheter, expansion och tillväxt.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser