2022-01-18

Consid öppnar kontor i Hässleholm

Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Hässleholm. Expansionen fick tidigareläggas efter att beslutet om nedläggning av det anrika företaget Bergendahls meddelades.  Inom två år räknar Consid med att ha anställt minst 50 personer.

Efter beskedet att 130 tjänstemän varslats om uppsägning på Bergendahls i Hässleholm beslutade sig Consid för att öppna kontor i staden för att dra fördel av den kompetens som blir tillgänglig. Roger Olofsson, som är chef på kontoret i Kristianstad, berättar att Consid haft ögonen på Hässleholm en tid, men att etableringen nu tidigareläggs på grund av att personal från Bergendahls skulle kunna bli tillgänglig.

Roger Olofsson
Roger Olofsson

-Företaget ser här chansen att knyta kompetent personal till sig. Det handlar främst om it-konsulttjänster, it-arkitekter, projektledare och personer med kunskaper inom systemutveckling, säger Roger Olofsson.

På frågan om hur många anställningar som kan bli aktuella i Hässleholm svarar Roger Olofsson att det mer beror på vilken kompetens som företaget kan få tag i. På Kristianstadskontoret har man redan anställt över 20 personer och Roger Olofsson räknar med att de inom två månader kommer att ha ökat till ett 30-tal individer. Med andra ord uppmanar han att de som känner att de skulle kunna vara aktuella tar kontakt för ett samtal.

– Tidigare etablerade man kontor nära kunderna. Nu vill vi hellre vara nära medarbetarna, konstaterar Roger Olofsson.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Varberg, Kristianstad, Lund och Eskilstuna. Nu har turen alltså kommit till Hässleholm.

Nyheten om Consids etablerings spred sig snabbt. Sveriges Radio, Kristianstadbladet och Norra Skåne rapporterade om expansionen.

Läs mer i Norra Skåne.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter