Pressmeddelande - 18 jan 2022

Considetablering ger 30 nya jobb till Hässleholm

PRESSMEDDELANDE 2022-01-18

Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Hässleholm. Expansionen fick tidigareläggas efter att beslutet om nedläggning av det anrika företaget Bergendahls meddelades.  Inom två år räknar Consid med att ha anställt minst 50 personer.

Efter beskedet att 130 tjänstemän varslats om uppsägning på Bergendahls i Hässleholm beslutade sig Consid för att öppna kontor i staden för att dra fördel av den kompetens som blir tillgänglig. Roger Olofsson, som är chef på kontoret i Kristianstad, berättar att Consid haft ögonen på Hässleholm en tid, men att etableringen nu tidigareläggs på grund av att personal från Bergendahls skulle kunna bli tillgänglig.

Roger Olofsson
Roger Olofsson.

-Företaget ser här chansen att knyta kompetent personal till sig. Det handlar främst om it-konsulttjänster, it-arkitekter, projektledare och personer med kunskaper inom systemutveckling, säger Roger Olofsson.

På frågan om hur många anställningar som kan bli aktuella i Hässleholm svarar Roger Olofsson att det mer beror på vilken kompetens som företaget kan få tag i. På Kristianstadskontoret har man redan anställt över 20 personer och Roger Olofsson räknar med att de inom två månader kommer att ha ökat till ett 30-tal individer. Med andra ord uppmanar han att de som känner att de skulle kunna vara aktuella tar kontakt för ett samtal.

– Tidigare etablerade man kontor nära kunderna. Nu vill vi hellre vara nära medarbetarna, konstaterar Roger Olofsson.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Varberg, Kristianstad, Lund och Eskilstuna. Nu har turen alltså kommit till Hässleholm.

Nyheten om Consids etablerings spred sig snabbt. Sveriges Radio, Kristianstadbladet och Norra Skåne rapporterade om expansionen.

Läs mer i Norra Skåne.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler