2022-12-28

Consid porträtteras i Corren

Den anrika tidningen Corren har tillägnat Consid i Linköping ett stort reportage med bilder. Särskilt fokus har reportern lagt på att beskriva den speciella Consid-andan.

Consid är konsultbolaget som utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare. I Östergötland har bolaget gått från fem anställda till nära 200 på några år. Bakom framgångskonceptet finns en medveten satsning på arbetsplatskulturen.

Andreas Jarskog, säkerhetschef- och kontorschef på Consid, tar emot och visar in i lokalerna.Bolaget ligger inhyst i ett tegelfärgat sekelskifteshus i centrala Linköping. Inuti syns det att mycket arbete lagts på design och inredning.- Vi gillar sekelskifteshus som har karaktär och vi lägger stort fokus på våra lokaler och våra medarbetares välmående. Det ska kännas som ett vardagsrum och vara inbjudande, säger Andreas Jarskog.

Consid har sitt huvudkontor i Jönköping.

– Vi har haft en väldigt stor tillväxt. Vi har gått från att vara ett väldigt litet konsultbolag som startade 2000 i Vetlanda, säger han.

Bolaget är inte börsnoterat och grundarna arbetar fortfarande kvar i bolaget.

I Linköping har man funnits sedan 2015 och i dag arbetar 110 personer här. I grannstaden Norrköping jobbar 90 personer.

Bolaget har vuxit snabbt. När Andreas Jarskog anställdes år 2015 blev han den femte personen som jobbade på Consids kontor i Norrköping. Enigt honom ligger flera faktorer bakom expansionen.

– Nyckeln är att vi har varit duktiga på rekrytering. Vi är duktiga på att hitta folk och på att få dem att stanna.

I årets ranking av Sveriges bästa arbetsgivare, som sammanställts av undersökningsföretaget Universum, kammade Consid hem förstaplatsen. Det är andra året i rad som de kniper topplaceringen.

Varför tror du att ni har placerat er som bästa arbetsgivaren?

– Vi har jobbat väldigt målinriktat med de här frågorna under lång tid. Man kan säga att det drivs på av att konkurrensen om duktiga utvecklare är så oerhört hög, säger Andreas Jarskog.

En del i arbetet är att skapa trevliga arbetsplatser. Consid har ett inrednings- och arkitektteam som ser till att de olika kontoren håller samma standard.

– Vi har länge pratat om det som börjar att bli populärt nu – att kontoret är en mötesplats i stället för bara en arbetsplats. Så har vi hållit på i tio år. Det viktigaste är att vi kommer hit och träffas och möts i stället för att bara sitta och jobba.

Lokalerna får även användas på kvällstid av anställda, för att till exempel anordna fester. På så vis blir också kontoret ett skyltfönster för företaget.”

Läs hela reportaget här!

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter