2019-11-13

Consid ska skapa landets bästa traineeprogram

IT- och kommunikationsbolaget Consid öppnar idag anmälan till sitt nyetablerade traineeprogram med start i augusti 2020. Stockholm och Göteborg är de första orterna som den 1,5 års långa utbildningen kommer att hållas i. Ett av målen med traineeprogrammet är att locka fler till branschen och bidra till att förändra den förutspådda kompetensbrist där 100 000 yrkesutbildade förväntas saknas 2030.

Consid lanserade i våras utbildningssatsningen Excellerate, nu tar bolaget ytterligare ett grepp om digitalisering och lärande genom att lansera ett traineeprogram. Programmet sträcker sig över 1,5 år med fokus på IT och exempel på områden som programmet berör är systemutveckling, IT arkitektur, projektledning och UX design.

– Det är en mycket spännande tid vi nu kliver in i när vi lanserar vårt traineeprogram som vi har för avsikt ska bli Sveriges bästa . Med det sagt har vi mycket höga mål och med den kompetens som finns inom bolaget tvekar jag inte en sekund på att vi kommer nå dessa. Full fokus blir att utbilda och coacha våra kandidater till framgångsrika konsulter inom branschen, säger Oscar Puente, ansvarig för Consids traineeprogram.

Programmet startar i mitten av augusti 2020 i Göteborg och Stockholm. Det är uppdelat i tre modulbaserade huvudblock om sex månader vardera, där alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment och är skräddarsydda av våra erfarna experter och utbildare. Möjligheterna för de som antas till traineeprogrammet är många, bland annat kommer de kunna specialisera sig till systemutvecklare, projektledare, business analysts, IT-arkitekter, testledare mm.

Läs gärna mer om traineeprogrammet här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter