2022-11-23

Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

Sveriges ledande it- och kommunikationsbolag, Consid, har på kort tid efter sin expansion till Oslo hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har nu vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare: Oslo Kommun. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

– Det känns helt fantastiskt att vi har fått det här förtroendet av Oslo Kommune och det visar verkligen på Consids enorma potential även här i Norge. Vi vann uppdragen i samtliga kategorier som vi sökte och vi ser framemot att tillsammans ta Oslo kommun till nya höjder, säger Steffen Breen, vd Consid Norge.

Avtalet med Oslo kommune avser en rad olika konsulttjänster inom tre olika områden, som tydligt tar fasta på det mångfasetterade it- och kommunikationsbolagets breda kompetens. Det rör sig om testledning och design, projektledning och arkitektur. Avtalet innefattar 15 olika leverantörer och har ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor för fyra år.

Svaret på varför man valt att ge uppdraget till Consid grundar sig främst på företagets gedigna erfarenhet och att bolaget bäst matchade Oslo kommunes behov.

Consid fick minst sagt en rekordstart när bolaget etablerade sig i Norge. På bara några månader hade företaget anställt ett 20-tal personer och ingått avtal med ett 15-tal kunder. Idag har teamet i Oslo vuxit och bolaget räknar med att rekrytera ännu fler innan årsskiftet.

– Vi har på väldigt kort tid hunnit bygga oss ett starkt team med bred kompetens här i Oslo. Fortsätter vi i den här takten är en vidare expansion till andra städer i Norge inte långt borta, säger Steffen Breen.

Steffen Breen, vd Consid Norge
Steffen Breen, vd Consid Norge

Hela bolaget har under det senaste halvåret tecknat avtal med ett stort antal nya kunder och lyckats hålla uppe rekryteringen i en rasande takt. Siffrorna för tredje kvartalet 2022 visar att både omsättning och resultat ökat dramatiskt. Omsättningen ökade med 51,6 procent till 454 miljoner kronor, genom organisk tillväxt. Tack vare en balans mellan kunder inom offentlig sektor och stora privata aktörer har efterfrågan på Consids tjänster ökat stabilt de senaste åren. Under årets första nio månader omsatte Consid 1,51 miljarder kronor, att jämföra med helåret 2021 där omsättningen landade på 1,53 miljarder kronor.

På Consid i Oslo finns kompetens inom alla typer av it-tjänster. Allt från experter inom digital transformation, management, apputveckling, till en större enhet av UXers, CRO/SEO-experter och Service Designers. Det finns också en lokal tyngd hos seniora .NET-utvecklare samt en större grupp testledare och Java-utvecklare, som kommer spela en viktig roll i det nya avtalet med Oslo kommune.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter