2019-02-19

Consid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikte

IT-konsultbolaget Consid stängde 2018 med en omsättning om 810 miljoner kronor och ett resultat (EBIT) om 70 miljoner kronor. Man har även ökat antalet anställda från 520 till 720 och öppnat två nya kontor under året. ”2018 var ett år där vi inledde flera spännande projekt än någonsin tidigare, välkomnade över 200 nya kollegor, förvärvade Appcorn, öppnade två nya kontor, samtidigt som vi bibehöll en stabil omsättningstillväxt om 35 %”, menar Peter Hellgren, vd på Consid.

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – hade under 2018 ännu ett rekordår där man expanderat ytterligare med en fortsatt hög omsättningsökning. Omsättningen för 2018 var 810 miljoner kronor, en ökning från föregående år om cirka 35%, medan resultatet (EBIT) var 70 miljoner kronor – en resultatförbättring om 46 %. Peter Hellgren, vd på Consid, berättar mer kring det gångna året:

– 2018 var ett år där vi inledde flera spännande projekt än någonsin tidigare, välkomnade över 200 nya kollegor, förvärvade Appcorn, öppnade två nya kontor, samtidigt som vi bibehöll en stabil omsättningstillväxt om 35 %. Vi har under året ökat antalet medarbetare samtidigt som vi bibehållit en låg personalomsättning, vilket är väldigt roligt. Utöver detta har vi även erhållit flertalet priser för de lösningar vi levererat där bland annat en förstaplats i Guldhanden för bästa offentliga webb och Svenska Designpriset GULD inom kategorin rörlig film/bild sticker ut, menar Hellgren.

Consid blev även utsett till Sveriges bästa arbetsgivare, Gasellföretag för sjunde året i följd, Superföretag för sjätte året i följd samt Karriärföretag för fjärde året i rad. Man placerade sig även i toppen i Radars årliga undersökning av kundupplevda värden och kvalitet under året. Hellgren berättar mer kring innebörden av dessa:

– Att vi fortsätter erhålla priser för det arbete vi på Consid tillsammans genomför är väldigt roligt och ett tydligt tecken på att vi håller en väldigt hög nivå vad gäller allt från att vara en trivsam och stimulerande arbetsplats där entreprenörskap och engagemang premieras till att leverera kvalitativa och effektfulla lösningar till våra kunder och samarbetspartners. Samtidigt bibehåller vi den starka tillväxt och expandering, vilket vi än en gång prisas för i år. Nu, en och en halv månad in i 2019, har vi siktet inställt på att även detta år ska bli ett år fyllt av rekord, avslutar Hellgren.

Omsättningen beräknas under 2019 uppgå till en miljard kronor.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter