2018-01-12

Consid stänger ett rekordår, 200 nyanställningar & låg personalomsättning

Konsultföretaget Consid, utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare inom IT och digital transformation av Universum, meddelar idag att de stängde året med en tillväxt på drygt 200 nyrekryteringar. ”Aldrig någonsin har vi haft en sådan efterfrågan från konsulter och aldrig någonsin har personalen varit så viktig”, säger företagets vd, Peter Hellgren. I samma veva meddelar även företaget att de ökat omsättningen med 34% jämfört med föregående år.

Consid var vid årsskiftet 550 anställda fördelade över 14 orter, en ökning med 60 % sedan förra nyårets 350. I en tid med starkt orderläge i IT-branschen och en rådande kompetensbrist har personalomsättningen i branschen aldrig varit så hög, hela 15 %. Det är också därför Consids låga siffra om 6 % är iögonfallande. Peter Hellgren, vd på Consid delar sin syn på saken:

– Spontanansökningar och låg personalomsättning håller en stadig korrelation. Aldrig någonsin har vi haft en sådan efterfrågan från konsulter och aldrig någonsin har personalen varit så viktig som nu. Vi har alltid sett det som vår väsentligaste uppgift att skapa en arbetsplats våra medarbetare är stolta över och mår väl i, därför är vi också tacksamma över att våra medarbetare visat sig vara våra bästa ambassadörer som sprider kulturen utåt och möjliggör succé-år som detta.

Läs mer: Vi summerar 2017 och konstaterar att ännu ett rekordår snart är till ända!

Consid blev även under året utsett till Karriärföretag för tredje året i rad och återigen Super- och Gasellföretag, för femte respektive sjätte året i rad, med en total omsättningsökning på 34 %. Rörelsemarginalen var oförändrad (10 %).

Läs mer: Consid utsedd till Karriärföretag för tredje året i rad – utför bästa employer branding-arbetet i landet

Under året gjorde företaget nyetableringar i Helsingborg och Västerås, öppnade upp kommunikationsbyrå i Göteborg och Malmö och lanserade fyra nya affärsområden. Nu avslöjar Hellgren vad vi kan vänta under 2018:

– Vi kommer fortsätta att utveckla vårt erbjudande med nya affärsområden, etableringar och stark tillväxt över hela vår kompetensportfölj. Vi har aldrig haft så bra förutsättningar när vi går in i ett nytt kalenderår som inför 2018. Det kommer att bli ett otroligt spännande år med våra medarbetare i fokus! Watch out!

Vill du veta mer om Consids affärsområden?

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter