Pressmeddelande - 12 dec 2022

Consid stöttar barn på flykt

PRESSMEDDELANDE 2022-12-12

Consid har under flera år engagerat sig för barn på flykt och allas rätt till utbildning. Genom att bidra till Musikhjälpen vill företaget främja en trygg skolgång för barn på flykt, men även ge chansen till barn i Sverige att lära sig mer om it.

– Consid verkar för alla barns rätt till utbildning i flera olika projekt, främst genom vår partnerorganisation War Child. För oss är det viktigt att se till att barn på flykt undan krig och konflikt inte fråntas sin rätt till utbildning, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

It-bolaget Consid har under flera år engagerat sig för barns utbildning. Genom initiativet Consid Youth Education har företaget arbetet aktivt med att väcka och värna om teknikintresset hos unga samt ge fler chansen till utbildning inom teknik och programmering, En del i det arbetet är att Consid har arrangerat programmeringsutbildningar för grundskoleklasser. Vilket även är vad Consid tävlar ut i årets Musikhjälpen.

– I Consids Musikhjälpsbössa kan man tävla om en programmeringsutbildning åt en skolklass i Sverige samtidigt som man skänker pengar för att hjälpa barn på flykt. Vi vill använda den kompetens som finns inom Consid för att värna om nästa generation och vi ser det här som ett sätt att göra det på, säger Peter Hellgren.

Den 12-18 december sänds Musikhjälpen från Kungstorget i Göteborg. Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Genom att skänka pengar i de olika bössorna kan man bidra till att, bland annat, ge fler barn möjligheten att fortsätta sin utbildning även när de befinner sig på flykt.

Idag uppskattas 42 miljoner barn vara på flykt undan krig och konflikter. Många har förlorat sina föräldrar, utsatts för våld och förlorat sin rättighet till en trygg skolgång. Att nekas rätten till utbildning innebär att barnen tas ifrån chansen till utveckling och kommer ännu längre ifrån att uppnå sina drömmar och mål.

För bara några år sedan innebar ett liv på flykt att möjligheten till utbildning knappt gick att föreställa sig. Men idag, till följd av digitaliseringens utveckling, har förutsättningarna ändrats. Genom digitala lösningar förser idag organisationen War Child miljoner med barn på flykt och i krigsdrabbade länder med utbildning. Genom appen Can´t Wait to learn tillhandahåller organisationen pedagogiska spel baserat på statligt godkända läroplaner. Can’t Wait to Learn tar hänsyn till det brådskande situation som utbildning i nödsituationer innebär men även barnens nyfikenhet och iver att lära.

När kriget bröt ut i Ukraina fråntogs miljontals barn rätten till en trygg skolgång. Idag får många av dem sin utbildning via den app som War Child har utvecklat.

-Det var i maj i år som Ukrainas utbildnings- och vetenskapsministerium kontaktade War Child för att hitta en lösning som kunde förse barn i årskurs 1-4 med undervisning i matematik samt i att läsa och skriva. Appen används nu för fullt både i Ukraina och i de länder dit de ukrainska barnen har flytt, säger Peter Brune, generalsekreterare för War Child.

Bössan för att tävla om en utbildning för en grundskoleklass är öppen till 18 december.

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid ballonger
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid störst i Sverige på offentlig upphandling

  2 dagar sedan

  It- och kommunikationsföretaget Consid vinner flest offentliga upphandlingar av it-tjänster i Sverige. Drygt 400 it-företag tilldelas kontrakt eller ramavtal årligen och enligt Upphandlingsmyndigheten har Consid tagit hem flest upphandlingar. För 2021 handlade det om 28 stycken.

  Jonas Ydkvist, ny vd Paradigm
  Pressmeddelande, Sverige

  Varumärkesveteranen Jonas Ydkvist ny vd för Paradigm

  2023-01-23

  I slutet av januari återvänder ett välkänt ansikte till Paradigm när den prisbelönta varumärkesbyrån topprekryterar Jonas Ydkvist som ny vd. Jonas Ydkvist representerar en stark vision och har ett brinnande engagemang för att sätta både varumärkesfrågan och Paradigm ännu tydligare på kartan. I ett samtal berättar han om hur ett starkt varumärke påverkar försäljning, lönsamhet och lojalitet.

  HallandsHamnar
  Pressmeddelande, Varberg

  Consid vinner ramavtal med HallandsHamnar

  2023-01-20

  HallandsHamnar storsatsar på hållbarhet och anlitar samtidigt Consid, Sveriges ledande it- och kommunikationsbolag, att ansvara för företagets kommunikationsarbete. Avtalet löper över fyra år där Consid kommer att bistå med att öka kännedomen om HallandsHamnars verksamhet i både Varberg och Halmstad.

  Mjölby kommun
  Pressmeddelande

  Positiva reaktioner på Mjölby kommuns nya webb

  2023-01-19

  Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

  Web Service award
  Pressmeddelande

  Considkunder bland finalisterna i prestigefulla Web Service Award

  2023-01-18

  Bland årets finalister i utmärkelsen Web Service Award återfinns två av it- och kommunikationsbolageet Consids kunder. Det handlar om SBAB och Huge Bostäder.

  Emma Fahlstedt
  Pressmeddelande

  Consid topprekryterar från Gullers grupp

  2023-01-13

  It- och kommunikationsföretaget Consid topprekryterar ny konsultchef från Gullers grupp. Emma Fahlstedt, som idag är verksam som seniorkonsult och rådgivare, börjar tjänsten som konsultchef och affärsutvecklare på Consid i början av januari.

  Consid i media, Pressmeddelande

  Debatt: Ett hållbart företagande är räddningen ur krisen

  2023-01-12

  Peter Hellgren, vd på Consid, och Nathalie Besèr, hållbarhetschef på Consid, debatterar om om vikten av att arbeta mer med hållbarhet inom företag. Ett klimatsmartföretagande är inte bara mer lönsamt, utan även räddningen ur en ekonomisk kris.

  Paradigm
  Pressmeddelande

  Paradigm kan bli Årets Byrå

  2023-01-10

  Varumärkesbyrån Paradigm har nominerats till den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Byrå”. Det är sjunde året i rad som Consids systerbolag finns bland de utvalda byråerna. Den 8 februari avgörs tävlingen på Cirkus i Stockholm.

  Borås Tidning
  Consid i media, Pressmeddelande

  Debattartikel: Framtidens samhälle byggs just nu, men var finns kvinnorna?

  2023-01-09

  Peter Hellgren, vd på Consid, och Anna Edstedt, nationellt ansvarig för jämställdhetsplattformen Q by Consid, debatterar i Borås Tidning om vikten av att få fler kvinnor till it-branschen. Digitaliseringens utveckling håller på att fundamentalt förändra samhället - en utveckling som måste bygga på inkludering och jämställdhet.

  Resumé Martin: AI för marknadsförare
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consids Martin Edenström i Resumé: ”Ge kunden vad den vill ha innan kunden själv vet om det”

  2023-01-04

  Martin Edenström skriver i Resumé om hur AI kommer utmana den klassiska marknadsföringen i strävan att ge kunden vad den vill ha - innan kunden själv vet om det.

  Consid i media, Pressklipp

  Consid porträtteras i Corren

  2022-12-28

  Den anrika tidningen Corren har tillägnat Consid i Linköping ett stort reportage med bilder. Särskilt fokus har reportern lagt på att beskriva den speciella Consid-andan. 

  Vasakronan Peter Elgåker
  Consid i media, Pressmeddelande

  Vasakronan uppmärksammar Consid

  2022-12-15

  Vasakronan uppmärksammar Consids vackra kontor och ställer fem frågor till Peter Elgåker, regionansvarig för Consid i Syd.

  Ladda fler