2020-04-08

Consid stöttar restaurangnäringen och överbelastad vårdpersonal

Coronakrisen har satt stora delar av vårt samhälle på prov och enligt experterna kommer den närmaste tiden att vara mest kritisk. Därför har IT-konsultbolaget Consid beslutat att stötta både restaurangnäringen och vården under de kommande veckorna, genom att skänka 1200 luncher till vårdpersonal på intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Göteborg.

Covid-19 har drabbat stora delar av samhället, men det är framför allt besöksnäringen och vården som betalat det högsta priset. För att stödja dessa branscher kommer Consid, via restaurang Adam/Albin i Stockholm, att förse personal på Södersjukhuset, Sankt Görans sjukhus, Danderyds sjukhus och Nya Karolinska med 700 portioner under en treveckorsperiod. I Göteborg sker samarbetet med ESS´Group Brasserie Lipp där man under veckorna 16-19 kommer att förse vårdpersonalen som arbetar på det fältsjukhus Försvarsmakten satt upp vid Östra sjukhuset för att ta hand om sjuka Covid-19-patienter, med cirka 500 portioner.

– Vi kommer att klara det här om vi hjälps åt. Det här är vårt bidrag för att stödja restaurangnäringen och samtidigt göra något för vården, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Restaurang Adam/Albin i Stockholm bedriver både restaurang- och cateringverksamhet. De har drabbats hårt de senaste veckorna av minskade bokningar. För att ändå kunna fortsätta med sin verksamhet valde de att bygga om cateringverksamheten Tvätteriet till en produktionssal för mat till vården.

– Det här är inget som vi går med vinst på. Det är ett sätt för oss att behålla personal och samtidigt stötta vården i den mån vi kan. Vi är oerhört tacksamma för alla bidrag som ges, säger Adam Dahlberg, en av grundarna av Adam/Albin.

I Göteborg är ESS´Groups en av de största koncernerna inom restaurangnäringen och har även de drabbats hårt av de rådande omständigheterna. Här kommer Brasserie Lipp nu bli leverantör av mat till vårdpersonal på Fältsjukhusen vid Östra sjukhuset under vecka 16-19, en period som tros bli tuff för sjukhuspersonalen i regionen.

– När vi fick förfrågan om vi var intresserade av att vara med på ett sådant här initiativ var svaret självklart ja. Vi är oerhört tacksamma över Consids bidrag och hoppas kunna göra dagarna något lättare för Göteborgs hårt kämpande sjukhuspersonal, säger Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter