2021-11-22

Consid: Sveriges Bästa Arbetsgivare

PRESSMEDDELANDE 2021-11-24

Consid kammar hem förstapriset som Sveriges Bästa Arbetsgivare. Det visar den årliga undersökningen “Sveriges Bästa Arbetsgivare”, som genomförs av employer branding-företaget Universum.

Henrik Sandell intervjuas på scen under prisutdelningen av
Henrik Sandell intervjuas på scen under prisutdelningen av “Sveriges Bästa Arbetsgivare”.

-Det är särskilt roligt eftersom det handlar om hur våra medarbetare ser på företaget. På Consid har vi en exceptionellt låg omsättning av personal, sedan många år tillbaka. Det här är ytterligare ett bevis på att man trivs på Consid, säger Henrik Sandell, en av Consids två grundare.

Sveriges Bästa Arbetsgivare är en årlig undersökning som mäter arbetsgivares interna Employer Brand. Undersökningen genomförs bland ett företags egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer:

  • Intern identitet: hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller arbetsgivarens rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.
  • Nöjdhet/rekommendation: hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv och hur benägna de är att rekommendera arbetsgivaren till vänner.
  • Lojalitet: hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

Rankingen över Sveriges bästa arbetsgivare baseras på Universums internal employer brand index som ligger mellan 0 och 100 för varje utvärderad arbetsgivare. Varje faktor har samma möjliga maxvärde (33,33) och de utvärderade arbetsgivarna rankas baserat på summan av de tre delarna. Resultatet för 2021 baserades på svar från över 10 000 personer som fick ta ställning till hur väl de trivs hos sin arbetsgivare och vad som ger dem lust att gå till jobbet.

På andra plats kom Svensk Fastighetsförmedling och på tredje plats hamnade Sigma Technology Group.

-Det är väldigt viktigt för oss att vi ännu en gång uppmärksammas för att vi är en mycket bra arbetsgivare. Vi har gått stärkta ur pandemin och har bara under 2021 anställt över 350 personer och öppnat sju nya kontor, säger Henrik Sandell.

Utnämningen till “Sveriges Bästa Arbetsgivare” uppmärksammas i en intervju i Dagens Industri.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd på Consid.

Nyligen utsågs Consid till “Årets Karriärföretag”, för sjunde året i rad, och i nio år på raken har företaget utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation och har idag kontor på 28 orter i Sverige och i Norge. Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Varberg, Eskilstuna, Kristianstad, Lund, Luleå och Oslo.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter