Consid Tech Hints med Andreas Björklund

Hej Andreas! Du jobbar som projektledare på Consid i Västerås. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Som produktägare/projektledare ser jag helst att nyttan går före teknikvalet. Frontend är kanske inte lika beroende av detta eftersom livscykeln idag är kortare än förr i tiden och att projekten planeras därefter. Kodmässigt gillar jag enkelt men effektivt och att mycket tid lagts på att sätta en bra arkitektur.

 

Vilken är din favorit-app just nu (och varför)? 

Movingo, inte för appen i sig nödvändigtvis men för att idén att kunna resa med olika aktörer utan att hantera olika biljetter eller appar är fantastisk.

 

Vad är det bästa som händer i tech-världen just nu enligt dig?

Att både beprövade tekniker och de som fortfarande anses heta börjar leverera nytta. IoT har exempelvis funnits länge men nu börjar vi se det komma till användning både för oss som individer och lösningar som kan hjälpa till att lösa de utmaningar vi har idag i samhället och internationellt.

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser