Consid Tech Hints med Cecilia

Hej Cecilia! Du jobbar som web- och Sitecore-utvecklare på Consid i Malmö. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Detta blir en liten ”Note to self’ också, för ibland vill jag ha hela lösningen klar i huvudet innan jag börjar koda. Men tveka inte att köra igång och testa dig fram. När man väl börjar koda så kommer lösningarna ofta av sig själv!

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Just nu är det Postman, som är ett grymt verktyg när man utvecklar och testar web APIs. Man kan t.ex. mocka svar från API för att testa sin anropande kod, vilket underlättar parallell utveckling.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

ASP.Net Core är sjukt spännande, men än så länge har jag bara nosat på det. Sedan tycker jag mig ana att det finns ett intresse för de mjuka sidorna inom utveckling. Jag menar t.ex. nya arbetsmetoder som gör att ett team, tillsammans med kunden, kan nå sin fulla potential. Även det viktiga i att se och motivera individen vilket i sin tur lyfter teamet/företaget. Jag tycker detta är lika viktigt som fokus på det tekniska.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser