Consid Tech Hints med Danny Lam

Hej Danny! Du jobbar som UX-designer på Consid i Göteborg. Vi har tre techfrågor till dig!

 

Vad är ditt hetaste UX-tips?

UX-design handlar mycket om att förstå kunden och att skapa en produkt eller tjänst som är användarvänlig och kundcentrerad. Detta gör att varje projekt är unikt och inget annat likt. Om man är en UX-designer som vill bli bättre på UI, är mitt tips just nu att klara Daily UI-utmaningen. När man prenumererar på Daily UI, får man en uppgift varje dag (förutom på helger) via mejl där lösningen är din kreativitet. Exempelvis är uppgiften i Daily UI #1 att du ska designa en logga in-sida. Du bestämmer sedan helt själv vilken plattform du ska designa för, vilken målgruppen är, vilka verktyg du använder, hur lång tid du har på dig etc. Lägg sedan upp din design på sociala medier under #dailyui-taggen och se hur andra designers löste just denna specifika utmaning!

Checka in Daily UI här.

 

Vilken är din favorit-app just nu?

Min favoritapp just nu heter Medium. I appen kan man välja ämnen som man är intresserad av, exempelvis Visual Design, Culture, Programming etc. och få rekommendationer på riktigt tänkvärda och inspirerade artiklar från människor som tacklar frågor kopplade till ditt intresse. Och det häftiga är att du själv kan vara med och bidra genom att skriva egna krönikor, artiklar, bloggar och ladda upp på sidan så att andra kan hämta inspiration från dig!

 

Vad är det bästa som händer i tech-världen just nu enligt dig?

AI och Machine Learning! Jag tycker sånt är sjukt coolt, även om jag inte kan så mycket om mekaniken bakom det. Jag hoppas denna teknik integreras mer i spelvärlden, med riktigt komplexa NPCs och storylines. Som gamer vore det fantastiskt.

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser