Consid Tech Hints med Joakim

Hej Joakim! Du jobbar som systemutvecklare på Consid i Stockholm. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Den är en klassiker men den tåls att repeteras – förstå din kund och dennes domän. Ta reda på varför kunden önskar en viss funktionalitet. Så att du kan bygga det bättre eller, i vissa fall, bygga något helt annat som de egentligen behöver. I samråd förstås!

“Ibland är det bästa valet att inte koda något alls” – Konfucius

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Karma är min favorit just nu. Mat som blivit över från restauranger, fik, matvarubutiker etc. läggs upp i appen som man kan köpa kraftigt rabatterat. Man både räddar mat från att slängas och man sparar pengar (samt slipper laga mat). Dock är det mycket bakverk som läggs upp, vilket inte minst visat sig på min vikt…

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Kanske inte rent techigt men jag tycker att det är enormt kul att FuckUp nights har kommit tillbaka till Stockholm. FuckUp Nights är ett event där man hyllar de misstag man gjort och inser att det är ett nödvändigt ont för att komma framåt, i sin karriär såväl som i sitt liv. Det är inspirerande att lyssna på de talare som de brukar bjuda in, som ödmjukt berättar om några av sina svåraste stunder eller största blunders. Kul också att det är en gammal kollega och vän som dragit igång det igen.

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?

http://Hedvig%20Hägglöf%20Consid%20Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser