Consid Tech Hints med Linus

Hej Linus! Du jobbar som utvecklare på Consid i Göteborg Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Det är kanske självklart för vissa, men andra har missat de många tillägg till din utvecklingsmiljö som ökar produktiviteten och underlättar ditt arbete. Productivity Power Tools och Web Essentials har väl de flesta installerat hoppas jag? ReSharper är underbart även om det kostar. Liknande finns för andra utvecklingsmiljöer. Mitt tips är att ta några minuter, googla efter extensions, installera och testa.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

De är många, men jag skulle nog säga Visual Studio Code just nu. Jag använder både Windows, Linux och Mac OS så en cross-plattform, lättviktig text-och-kod editor som jag kan utöka och konfigurera helt efter mina behov är essentiellt för mig. Har du tidigare använt Atom eller Sublime så kommer du känna dig helt hemma.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Det är väl kanske inte nytt, men Azure, AWS och alla andra Cloud-tjänster för utvecklare är helt klart något som fått mig att se nya möjligheter. Eftersom jag suttit med datainsamling och analyssystem en längre tid så följer jag också utvecklingen av Hadoop och andra big-data system. Jag blev även lite nyförälskad i .Net när Core släpptes då jag som jag nämnt använder flera olika operativsystem och är ett stor fan av open source.

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser