Consid Tech Hints med Marcus

 

Hej Marcus! Du jobbar som Frontendutvecklare på Consid i Uppsala. Vi har tre snabba frågor till dig!

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Det viktigaste tycker jag är att man har roligt och  att man blir inspirerade till att lära sig nya saker. Jag tycker om att läsa för att få ny inspiration samt att göra hobbyprojekt där jag kan experimentera med nya tekniker. Ett tips gällande hobbyprojekt är att göra något som man själv har användning av samt att försöker begränsa det, så att det inte stannar av och glöms bort. Angående läsning kan jag rekommendera clean code och clean architecture.

Mitt tips till alla webbutvecklare är att lägga tid på att lära sig chrome devtools som är riktigt kraftfullt. Finns mycket bra där som kanske missat, som att direkt kunna se statet för t.ex. VueX. Man kan även snabbt filtrera fram DOM element och CSS attribut.  Även performance fliken är riktigt bra, där man kan mäta om man har performance problem eller felaktiga omrenderingar. Värt att kolla plugins baserat på vilket ramverk man använder, finns mycket bra och användbart.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Som frontendutvecklare behöver man alltid hålla sig uppdaterad med vad som händer i Javascript-världen. Då tycker jag Reddit och medium ofta har bra artiklar att läsa.

Sedan gillar jag freeletics som är en träning/kost app, om gillar att träna och samtidigt ha en bra och nyttig kost.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

AI måste vara det som är klart mest intressant. Sedan tycker jag CSS-In-JS är spännande som har många åsikter både för och emot. Även frontend testning börjas tas på större allvar.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser