Consid Tech Hints med Max

Hej Max! Du jobbar som systemutvecklare på Consid i Norrköping. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Att hitta glädjen i problemlösning. Då blir det (nästan) lika kul att lösa en bugg som att nyutveckla något nytt och utmanande!

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Min mest använda app är Materialistic för Android, vilket är en snabb, snygg och smidig app för att läsa Hacker News. Hacker News är en nyhetsaggregator med fokus på IT, skapat av inkubatorn Ycombinator med sitt fäste i San Fransisco. Ycombinator är lite av ett fenomen i USA, de hjälpte bland annat företag som Dropbox och Twitch i början. Därmed ger kommentarerna på nyheterna ett helt annat perspektiv på allt från startups till nyaste Javascript-frameworket.

Sen vill jag även tipsa om underbara Termux för Android, som gör mig glad varje gång jag använder den, även om det inte sker alltför ofta. Det är en liten GNU/Linux installation där man kan göra allt från att styra Raspberry Pi via SSH till att installera och använda Vim.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

När vi ändå har San Fransisco på tankarna, inom Javascript sker mycket intressant just nu. Framförallt har intresset börjat ändra sig från jakten på det nyaste till stabila ekosystem där man kan fokusera mer på slutprodukten. Microsoft har nyligen släppt Asp.NET Core 1.0, vilket är ett steg mot flexibiliteten med de andra Javascript-framework men med stödet av .NET i grunden. Även inom .NET sker omstruktureringar för att täcka dessa nya behov.

 

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser