Consid Tech Hints med Mikhail

 

 

Hej Mikhail! Du jobbar som konsult på Consid i Jönköping. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vilket är ditt hetaste programmeringstips?

Granska koden och be andra att granska din kod. Du får hjälp att hitta fel snabbare och därmed spara pengar. Dessutom bidrar det också till kunskapsspridning i teamet, vilket i sin tur höjer er ”buzzfaktor” (länk). Det finns många team i dag som inte tar kodgranskning på lika stort allvar som enhetstestning – är du med i sånt team har du chans att göra skillnad på jobbet.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Jag tycker det är jättesmidigt att skanna allt från kvitton till flersidiga dokument och dela dem som PDF med Scanbot. En annan favoritapp som jag börjat använda betydligt mer på sista tiden är Force saber…

 

Vad är det bästa som händer i tech världen just nu enligt dig?

DevOps-rörelsen fortsätter att växa och det går inte längre att ignorera den. Man tvingas att införa CI, konfigurera binära artefakt repon, behandla infrastruktur som kod osv. bara för att inte tappa konkurrenskraften. Det är jättespännande eftersom den här förändringen medför tätare kontakt med kunder och synliggör irriterande problem så som trasiga byggsystem, otillräckliga tester osv. (vilka oftast sopas under mattan). I slutändan blir kodkvalitén högre medan leveranser blir mer förutsägbara. För övrigt tycker jag att man ska hålla koll på nya språk såsom D, Rust, Go samt på webbaserad IDE såsom Eclipse Che och Cloud9.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser