Consid Tech Hints med Oscar

Hej Oscar! Du jobbar som systemutvecklare på Consid i Helsingborg. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Var ödmjuk inför din kod och var inte rädd för att låta andra se den. Code review är viktigt och om någon ser att det finns förbättringsmöjligheter i din kod så ta till dig det.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Yr. En väderapp som grafiskt visar upp hur vädret ska bli timme för timme med swipe höger och vänster. Jag har alltid använt www.yr.no för mina väderleksrapporter så det passar perfekt att dom utvecklat en grymt snygg app.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Jag inbillar mig att vi börjar få upp ögonen för värdet av människors privata uppgifter på internet. Vi lever i en värld där företag läcker uppgifter om oss höger och vänster utan att det får konsekvenser och det är inte okej. GDPR är ett steg i rätt riktning och det snackas mycket om privacy från stora företag som Apple och Google som också implementerar lösningar för att förbättra hur dina uppgifter hanteras.

Vilka är dina bästa #considtechhints? 

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser