Consid Tech Hints med Pär Sandgren

Hej Pär! Du jobbar som konsult på Consid i Växjö. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

2016 kommer bli ett spännande år som kommer bjuda på kanske den största ändringen i ASP.NET sedan MVC-konceptet infördes, nämligenASP.NET Core (tidigare ASP.NET 5). Detta kommer även bli plattformsoberoende, vilket öppnar upp för en hel del innovation och intressanta projekt. Det är absolut något att hålla koll på under året.

 

Vilken är din favorit-app just nu?

Microsoft Office Lens – En app för att scanna dokument, bilder mm. Jag använder mig mycket av whiteboard, och är jättedålig på att dokumentera ned detta. Men med Microsoft Lens kan man ta bilder från rätt dåliga vinklar, som sedan konverteras automagiskt till bra bilder, och kan spara som jpg eller pdf. Fungerar klockrent ihop med OneDrive.

 

Vad är det bästa som händer i tech-världen just nu?

IT och programmeringsutbildningar för barn! Fler och bättre verktyg kommer hela tiden för att även barn ska kunna lära sig programmera, t.ex. Scratch. Det vore väldigt roligt om vi kunde se programmering på schemat i grundskolan någon gång i framtiden. Detta är redan på gång i flera länder runt om i världen.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser