Consid Tech Hints med Petter

 

 

Hej Petter! Du jobbar som Scrum master/utvecklare på Consid i Jönköping. Vi har tre snabba frågor till dig

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Fundera över kundens behov och lås inte in dig i tekniska mönster; alltså fundera på den bästa lösningen utifrån behovet och försök undvika lösningsförslag från kunden. Ägna tid till unit-test och använd kollegor för code-review/input på din kod, det främjar din egen kompetens som utvecklare och säkerställer “bra” kod (läsbar, mindre bugar etc).

 

Vilken är din favorit app just nu och varför?

Till datorn använder jag Greenshot för att ta skärmdumpar, en bild säger mer än 1000 ord. Med Greenshot kan man man även redigera sina screenshots på ett smidigt sätt (rödmarkera, blurfunktion etc). Detta hjälper väldigt mycket i kommunikationen med kund. Privat använder jag Wunderlist rätt mycket just nu för att dela listor med min fru, fungerar riktigt smidigt för inköpslistor etc. Som småbarnsförälder så är ibland mycket som ska få plats innanför hjärnbalken, det underlättar i vardagen att ha gemensamma todo-listor.

 

Vad är det bästa som händer i tech världen just nu enligt dig?

Tekniken inom bilindustrin tillsammans med IoT är riktigt spännande att följa. Att man kommer kunna se självkörande bilar på gatorna känns som en verklighet i närtid.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser