Consid Tech Hints med Therese

Hej Therese! Du jobbar som utvecklare på Consid i Norrköping. Vi har tre snabba frågor till dig.

 

Vad är ditt hetaste programmeringstips?

Försök förstå så mycket av kundens verksamhet som möjligt utan att gå in för mycket på detaljer. Har du god kännedom om verksamheten blir det lättare att uppfylla kundens behov utan att bli insnöad för mycket på tekniska lösningar. Dessutom blir det lättare att avgöra om en föreslagen lösning håller i längden. I övrigt är jag ett stort fan av att hellre ta en kvarts diskussion med en kollega än att köra fast ensam i timmar, och att undvika speciallösningar så långt det går – keep it simple.

 

Vilken är din favoritapp just nu och varför?

Mobilt BankId, haha. Det är helt klart den app som underlättat mest i vardagen. På jobbet är Toggl en life saver för att hålla koll på vad jag lägger ned tid på, och jag börjar komma bättre och bättre överens med Visual Studio Code.

 

Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?

Att programmering börjar introduceras för barn både i skolan och via ideella initiativ som CoderDojo. Bortsett från att det är ett roligt och bra sätt att lära sig logiskt och kreativt tänkande så tror jag att det ur ett samhällsperspektiv är viktigt av två anledningar: att öka tekniskt kunnande överlag och för att i framtiden kunna jämna ut könsfördelningen inom tekniska yrken i allmänhet, och bland systemutvecklare i synnerhet.

Vilka är dina bästa #considtechhints?

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser