2022-10-17

Consid tecknar prestigeavtal med Göteborg Stad

PRESSMEDDELANDE 2022-10-17

It-bolaget Consid har skrivit under ett ramavtal med Göteborg Stad för att säkra myndigheters behov av IT-tjänster. Avtalet sträcker sig över fyra år och har ett uppskattat affärsvärde på omkring 1200 miljoner kronor.

Upphandlingen avser att säkra myndigheternas behov av IT-konsulttjänster genom ett brett utbud av leverantörer. Den totala ramavtalsupphandlingen bestod av tio delområden där varje anbudsgivare som mest kunde tilldelas ett avtal på tre olika områden.

Det mångfasetterade it- och kommunikationsbolaget Consid tilldelades tre olika delområden som tydligt tar fasta vid företagets breda kompetens. Dels innefattar avtalet systemutveckling och systemförvaltning där man vill säkerställa att de tjänster och produkter som genereras av systemen utformas efter målgruppers och verksamheters behov. De två andra delområdena, webbutveckling och verksamhetsutveckling, avser arbete med uppbyggnad av webbplatser och databaser, samt ett övergripande arbete med kvalitetssäkring och projektledning.

– Vi väldigt glada över att få fortsatt förtroende av Göteborgs Stad och att vi erhåller ett avtal på samtliga tre områden som vi lämnade anbud på, säger Jacob Almers, Bid Manager på Consid.

Ramavtalet innefattar uppemot 30 olika kompetensområden och roller. Bland annat systemutvecklare inom .NET och Java, förvaltningsledare och verksamhetsutvecklare. Avtalet kan även komma att breddas och fler roller, som till exempel Agil Coach och Produktmanager, kan tillkomma.

– Consids breda kompetens blir tydlig i den här typen av upphandlingar och det känns fantastiskt att vi kan erbjuda tjänster inom så många olika områden och expertiser, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Peter Hellgren, VD på Consid
Peter Hellgren, VD på Consid

Consid i Göteborg har under det senaste året växt i rekordfart – från 46 kunder förra året till dagens 106 kunder. Det har främst varit en tydlig tillväxt inom områden för automotive genom att Consid tidigt fått möjligheten att följa med sina kunder på stora utvecklingssatsningar inom flera olika områden så som hållbarhet, beställningsprocesser och nya plattformar. Men även att en nyfikenhet kring design och mekatronik börjat ta form hos kunderna i samband med deras digitaliseringsresor är en stora anledning till tillväxten.

– Ett gediget arbete och en möjlighet till mer strategiska dialoger kring framtiden har fått oss att kunna jobba merproaktivt än tidigare och det har verkligen lyst igenom i vårt förtroende att lösa utmaningarna som uppstått undervåra kunders digitaliseringsresor, säger Daniel Svärdskog, regional Sales manager på Consid i Göteborg.

Daniel Svärdskog, regional Sales manager på Consid i Göteborg
Daniel Svärdskog, regional Sales manager på Consid i Göteborg

På Consids kontor i Göteborg finns allt från experter inom digital transformation, management, apputveckling, till en större enhet av UX:are, CRO/SEO-experter och Service Designers. Det finns även en lokal tyngd av seniora .NET- och JAVA-utvecklare som kommer spela en viktig roll i det nya ramavtalet med Göteborgs stad.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter