2022-08-16

Consid till Ängelholm

PRESSMEDDELANDE 2022-08-16

Consid fortsätter sin expansion i södra Sverige. Ett 20-tal nya arbetstillfällen väntar när företaget etablerar sig i Ängelholm.

Ängelholm var ett naturligt val när it- och kommunikationsföretaget Consid skulle fortsätta expandera. Anledningen är att man sedan tidigare har ett stort antal viktiga kunder men, även anställda, i Ängelholm. En etablering i kommunen skulle både förenkla vardagen och korta ner restiderna.

Under de första två åren är planen att Ängelholmskontoret ska sysselsätta omkring 20 personer. Två anställda bor redan i området och kommer att flytta in direkt. Även om det har blivit svårt att hitta it-kunnig personal så har Consid hittills lyckats och även hittat annorlunda rekryteringsmetoder.

– Visst finns det en brist och efterfrågan kommer inte att minska framöver. Vi arbetar bland annat med hittelön och uppmanar våra nuvarande anställda att komma med tips på namn. Om det leder till anställning så får de en belöning, säger Stuart McDougall, kontorsansvarig för den kommande etableringen samt för kontoren i Varberg och Halmstad.

För tjänsterna på Ängelholmskontoret kommer det att handla mycket om e-handel och främst att gälla klassiska it-jobb som systemutveckling och systemarkitektur. Nu har man startat processen att hitta ett lämpligt kontor och har varit i kontakt med näringslivsansvarig i kommunen för att få hjälp. Att it-företaget inte satsar heldigitalt utan tror på fysiska arbets- och mötesplatser är till viss del en erfarenhet av hur arbetet såg ut under pandemin.

– Vi har sett att det finns en helt annan acceptans för de digitala verktyg som finns men också att det finns ett behov av att träffas. Vi vill ha en fysisk mötesplats för både anställda och kunder, fortsätter Stuart McDougall.

Consid, som har sitt huvudsäte i Jönköping, har på kort tid öppnat kontor i en rad skånska städer: Lund, Kristianstad, Hässleholm och Trelleborg. Sedan tidigare fanns Consid redan i Malmö och Helsingborg i Skåne, och har sammanlagt kontor i ett 30-tal städer i Sverige med över 1500 anställda. En lämplig kontorslokal bör helst ligga centralt på orten. Även i Ängelholm är man ute efter något centralt – och gärna stationsnära.

– Den lilla spaning vi har hunnit göra är att det inte finns jättemycket att välja på. Det finns en del lokaler utanför centrum men det passar oss inte riktigt. Bra förbindelser är bra både för kunder och vid rekrytering, säger Stuart McDougall.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter