Pressmeddelande - 05 sep 2022

Consid till Karlskoga

PRESSMEDDELANDE 2022-09-05

It-och kommunikationsföretaget Consid öppnar kontor i Karlskoga. Etableringen kommer att innebära ett 30-tal nya jobb på två års sikt.

-Det är fantastiskt positivt att Consid väljer Karlskoga som etableringsort. Vi har de senaste åren haft en otroligt stark näringslivsutveckling i Karlskoga och en viktig del i framgången är att företagen lyckas med kompetensförsörjningen. Karlskoga växer och ligger strategiskt mellan två universitetsstäder vilket är gynnsamt för nya etableringar i vår kommun, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande.

Consid, som har sitt huvudsäte i Jönköping, har på kort tid öppnat kontor på flera orter i Sverige. Nu senast har det handlat om Ängelholm, Trelleborg, Trollhättan, Södertälje och Skövde. Företaget finns redan i Karlstad, Örebro, Eskilstuna, Norrköping, Linköping och Västerås i Mellansverige. Nu har det alltså blivit dags för Karlskoga. Till en början med tre medarbetare, men Consid siktar på trettio medarbetare inom tre år.

-Vi märker att trycket är högt i Karlskoga. Vi har många kunder där. Nu ska vi hitta medarbetare. Vi tror att vi kan locka de som pendlar till jobben i dag. Det finns många som har tröttnat på det. Nu kan de både bo och arbeta i Karlskoga, säger Christoffer Nilsson som kommer att ansvara för kontoret inledningsvis.

Flera kunder finns redan och Christoffer Nilsson är inte orolig för att det ska vara svårt att hitta rätt kompetens.

-Karlskoga har Campus Alfred Nobel, filial till Örebro Universitet, med fokus på forskning inom modellering och simulering, men det finns också flera spännande YH-utbildningar inom it och teknik.

Consid har för vana att välja kontor med stor omsorg. Tanken är att kontoren ska vara mer än bara en arbetsplats. De ska vara en mötesplats där man samlas efter kontorstid. Detta vill man skapa även i Karlskoga.

– Vi renoverar ofta upp ganska slitna historiska byggnader. Den ska ligga centralt och där kan man gå förbi och ta en fika. Vi vill skapa mötesplatser mitt i staden, säger Christoffer Nilsson.

Tony Ring är positiv till att det handlar om just it.

-Karlskoga kommer starkt inom it och teknik. Det är otroligt viktigt och välkommet, säger Tony Ring.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Lia och Jenny
  Pressmeddelande

  Erfaren kreatörduo till Consid

  2022-09-30

  Den framgångsrika kreatörduon Jenny Milewski och Lia Eriksson rekryteras till it- och kommunikationsföretaget Consid. Med över 50 års gemensam erfarenhet ska duon stärka Consids CX-erbjudande.

  War Child lanserar utbildningsapp för att hjälpa barn i Ukraina
  Pressmeddelande, War Child

  Ny app ger ukrainska barn utbildning

  2022-09-29

  På uppdrag av Ukrainas utbildnings- och vetenskapsministerium har organsationen War Child lanserat, Can´t Wait to Learn, som hjälper ukrainska barn att fortsätta sin utbildning även under extrema förhållanden.

  Norge
  Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Succéetablering i Norge

  2022-09-27

  It-företaget Consids expansion till Norge har blivit en succé. Efter bara ett halvår har kontoret redan ett 30-tal anställda och ytterligare ett tiotal är på väg in.

  Gefle IF Award
  Pressmeddelande, Sverige

  Maja Westling tilldelas Consid Gefle IF Award

  2022-09-24

  Årets Consid Gefle IF Award går till mittfältaren Maja Westling som spelar i Gefle IF:s damlag. Stipendiet delas ut för att uppmärksamma kvinnliga förebilder inom sporten.

  Ladda fler