Pressmeddelande - 05 sep 2022

Consid till Karlskoga

PRESSMEDDELANDE 2022-09-05

It-och kommunikationsföretaget Consid öppnar kontor i Karlskoga. Etableringen kommer att innebära ett 30-tal nya jobb på två års sikt.

-Det är fantastiskt positivt att Consid väljer Karlskoga som etableringsort. Vi har de senaste åren haft en otroligt stark näringslivsutveckling i Karlskoga och en viktig del i framgången är att företagen lyckas med kompetensförsörjningen. Karlskoga växer och ligger strategiskt mellan två universitetsstäder vilket är gynnsamt för nya etableringar i vår kommun, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande.

Consid, som har sitt huvudsäte i Jönköping, har på kort tid öppnat kontor på flera orter i Sverige. Nu senast har det handlat om Ängelholm, Trelleborg, Trollhättan, Södertälje och Skövde. Företaget finns redan i Karlstad, Örebro, Eskilstuna, Norrköping, Linköping och Västerås i Mellansverige. Nu har det alltså blivit dags för Karlskoga. Till en början med tre medarbetare, men Consid siktar på trettio medarbetare inom tre år.

-Vi märker att trycket är högt i Karlskoga. Vi har många kunder där. Nu ska vi hitta medarbetare. Vi tror att vi kan locka de som pendlar till jobben i dag. Det finns många som har tröttnat på det. Nu kan de både bo och arbeta i Karlskoga, säger Christoffer Nilsson som kommer att ansvara för kontoret inledningsvis.

Flera kunder finns redan och Christoffer Nilsson är inte orolig för att det ska vara svårt att hitta rätt kompetens.

-Karlskoga har Campus Alfred Nobel, filial till Örebro Universitet, med fokus på forskning inom modellering och simulering, men det finns också flera spännande YH-utbildningar inom it och teknik.

Consid har för vana att välja kontor med stor omsorg. Tanken är att kontoren ska vara mer än bara en arbetsplats. De ska vara en mötesplats där man samlas efter kontorstid. Detta vill man skapa även i Karlskoga.

– Vi renoverar ofta upp ganska slitna historiska byggnader. Den ska ligga centralt och där kan man gå förbi och ta en fika. Vi vill skapa mötesplatser mitt i staden, säger Christoffer Nilsson.

Tony Ring är positiv till att det handlar om just it.

-Karlskoga kommer starkt inom it och teknik. Det är otroligt viktigt och välkommet, säger Tony Ring.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Dagens industri
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

  2022-11-17

  Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

  Ladda fler