2022-02-11

Consid till Trollhättan

PRESSMEDDELANDE 2022-02-11

Consid expanderar till Trollhättan. Det är framför allt möjligheterna till rekrytering som gör att företaget öppnar kontor där. I ett första steg handlar det om ett 40-tal arbetstillfällen.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid.

-Inom it-branschen råder en enorm kompetensbrist och vi är ständigt på jakt efter de bästa medarbetarna. Vi har sett att Trollhättan, med Högskolan Väst, erbjuder flera intressanta program och kurser med bäring på it, så det är självklart att vi vill finnas där kompetensen finns, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

It- och kommunikationsföretaget Consid, med huvudkontor i Jönköping, har över 1500 anställda och omsätter årligen över 1,5 miljarder kronor. Företaget har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare 2021 och till gasellföretag nio år på raken. Att Consid nu etablerar sig i Trollhättan beror alltså på det goda rekryteringsunderlaget, bland annat tack vare Högskolan Väst, med program inom systemutveckling, 3D animation och webmaster. Men etableringen beror också på näringslivspolitiken i Trollhättan.

-Vi har förstått att Trollhättan Stad arbetar nära näringsliv, akademi och andra aktörer i samhället för att få positiv näringslivsutveckling. Vi uppskattar verkligen det stödet när vi nu ska rekrytera brett, säger Peter Hellgren.

Consid har flera stora kunder i trakten och Peter Hellgren är övertygad om att etableringen också innebär möjligheter till nya affärer.

-Trollhättan har ett mycket starkt näringsliv och flera stora företag. Jag är övertygad om att vi kommer att expandera vår affär och se till att stötta företagen med deras digitala transformation.

Det handlar om ett 40-tal tjänster inom främst Java, .NET och systemutveckling. Consid har sett en exceptionell tillväxt de senaste åren. Under 2021 anställdes över 400 medarbetare och bara de senaste tre månaderna har företaget öppnat kontor i: Södertälje, Skövde, Lund, Hässleholm, Luleå och Varberg.

Att Consid etablerar sig i Trollhättan glädjer näringslivschef Helena Kortered.

– För oss är det ytterligare ett bevis på Trollhättans attraktionskraft, säger hon till tidningen TTela.

Helena Kortered har tidigare berättat om det tryck som finns på näringslivsenheten från nya företag som vill etablera sig i Trollhättan.

– Mycket handlar också om att det befintliga näringslivet som finns här lockar andra företag. Sedan har vi bra boende, ett rikt förenings- och kulturutbud och bra kommunikationer från Göteborg som också gör att allt fler väljer att etablera sig här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter