Pressmeddelande - 11 feb 2022

Consid till Trollhättan

PRESSMEDDELANDE 2022-02-11

Consid expanderar till Trollhättan. Det är framför allt möjligheterna till rekrytering som gör att företaget öppnar kontor där. I ett första steg handlar det om ett 40-tal arbetstillfällen.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid.

-Inom it-branschen råder en enorm kompetensbrist och vi är ständigt på jakt efter de bästa medarbetarna. Vi har sett att Trollhättan, med Högskolan Väst, erbjuder flera intressanta program och kurser med bäring på it, så det är självklart att vi vill finnas där kompetensen finns, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

It- och kommunikationsföretaget Consid, med huvudkontor i Jönköping, har över 1500 anställda och omsätter årligen över 1,5 miljarder kronor. Företaget har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare 2021 och till gasellföretag nio år på raken. Att Consid nu etablerar sig i Trollhättan beror alltså på det goda rekryteringsunderlaget, bland annat tack vare Högskolan Väst, med program inom systemutveckling, 3D animation och webmaster. Men etableringen beror också på näringslivspolitiken i Trollhättan.

-Vi har förstått att Trollhättan Stad arbetar nära näringsliv, akademi och andra aktörer i samhället för att få positiv näringslivsutveckling. Vi uppskattar verkligen det stödet när vi nu ska rekrytera brett, säger Peter Hellgren.

Consid har flera stora kunder i trakten och Peter Hellgren är övertygad om att etableringen också innebär möjligheter till nya affärer.

-Trollhättan har ett mycket starkt näringsliv och flera stora företag. Jag är övertygad om att vi kommer att expandera vår affär och se till att stötta företagen med deras digitala transformation.

Det handlar om ett 40-tal tjänster inom främst Java, .NET och systemutveckling. Consid har sett en exceptionell tillväxt de senaste åren. Under 2021 anställdes över 400 medarbetare och bara de senaste tre månaderna har företaget öppnat kontor i: Södertälje, Skövde, Lund, Hässleholm, Luleå och Varberg.

Att Consid etablerar sig i Trollhättan glädjer näringslivschef Helena Kortered.

– För oss är det ytterligare ett bevis på Trollhättans attraktionskraft, säger hon till tidningen TTela.

Helena Kortered har tidigare berättat om det tryck som finns på näringslivsenheten från nya företag som vill etablera sig i Trollhättan.

– Mycket handlar också om att det befintliga näringslivet som finns här lockar andra företag. Sedan har vi bra boende, ett rikt förenings- och kulturutbud och bra kommunikationer från Göteborg som också gör att allt fler väljer att etablera sig här.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler