Considare som firar med tuta

2022-11-15

Consid utnämnda till Karriärföretag för åttonde året i rad

Sveriges ledande it- och kommunikationsföretag, Consid, har utsett till Karriärföretag 2023. Det är åttonde året i rad som Consid får ta emot den prestigefulla utmärkelsen som delas ut till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

– Det är väldigt få som lyckats med att vara Karriärföretag åtta år på rad. Jag är väldigt stolt över alla otroliga medarbetare och den fantastiska arbetsplats som vi skapat tillsammans. Utmärkelsen är ytterligare ett bevis på att det vi gör fungerar, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Sedan 2011 har Karriärföretagen utsett företag, organisationer och myndigheter som erbjuder bäst karriärmöjligheter för studenter och nyutexaminerade talanger. Cirka 1 000 aktörer uppfyller varje år grundkriterierna avseende antal anställda, omsättning, löpande rekryteringsarbete och att man utmärker sig som en god arbetsgivare. Dessa aktörer har sedan blivit granskade av en expertpanel som bland annat betygssätter karriärsidor på webben, närvaro i sociala medier och attraktionskraft som arbetsgivare. I det sista urvalssteget utser en jury de 100 företag som slutligen blir Årets Karriärföretag.

­– Redan från starten på min resa på Consid har jag smittats av den glöd och det engagemang som finns i bolaget. Det finns en tydlig entreprenörs- och framåtanda på Consid som uppmuntrar till utveckling. Vi har väldigt roligt tillsammans samtidigt som vi hela tiden når nya framgångar, vilket jag personligen tror är en av nycklarna till den tillväxt som Consid står för, säger Robert Carpvik, en av de 1700 medarbetarna på Consid.

Consid presenterade rekordstarka siffror för tredje kvartalet 2022. Omsättningen ökade med 51,6 procent till 454 miljoner kronor, genom organisk tillväxt. Samtidigt har företaget rekryterat över 460 nya medarbetare sedan årsskiftet. Tack vare en balans mellan kunder inom offentlig sektor och stora privata aktörer har efterfrågan på Consids tjänster ökat stabilt de senaste åren. Under årets första nio månader omsatte Consid 1,51 miljarder kronor, att jämföra med helåret 2021 där omsättningen landade på 1,53 miljarder kronor.

– När många andra drar ned på verksamheten och säger upp personal, gör vi precis tvärtom. Vi skriver upp vår förväntade årsomsättning på två miljarder kronor, till 2,150 miljarder kronor och vi kommer att ha som mål att ha rekryterat över 500 personer till årsskiftet, säger Peter Hellgren.

De fem främsta företagen i varje kategori har chansen att utses till ”Årets Karriärföretag”. Vinnaren presenteras under Stora Karriärdagen i oktober 2023.


Utmärkelser

Consid är ett av de mest prisbelönta företagen i Norden för sin snabba expansion, ständiga tillväxt och karriärmöjligheter.
Läs mer om detta

Karriär

På Consid får du arbeta med spännande kunder, utveckla högteknologiska lösningar med ny innovation och vara del av en stark, drivande kultur.
Läs mer om detta

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter