2018-10-23

Consid utsett till gasell för sjunde året i rad

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring, som bara i år anställt drygt 200 nya medarbetare, har för sjunde året i rad blivit utsett till Gasellföretag av Dagens Industri. ”Ett tydligt tecken på att vi kontinuerligt bibehåller en hög tillväxttakt trots vår storlek”, menar Peter Hellgren, vd på Consid.

Det snabbväxande IT-bolaget Consid fortsätter att växa och rapporterade så sent som i september en ökad omsättning på 41,5% under årets andra kvartal. Bara under 2018 har man anställt drygt 200 nya medarbetare över landet. Tillväxten fortsätter och företaget har idag blivit utsett till Gasellföretag – ett företag som uppfyller sju krav på bland annat omsättningshastighet, resultat och företagsstruktur – vilket årligen delas ut av Dagens Industri. Consid blir därmed utsett till Gasellföretag för sjunde året i följd. Peter Hellgren, vd på Consid, berättar vidare:

– Detta blir den sjunde Gasellutmärkelsen i följd, viket är otroligt roligt och ett tydligt tecken på att vi kontinuerligt bibehåller en hög tillväxttakt trots vår storlek. På fjolårets lista var det enbart 1,3% av bolagen som översteg 300 anställda, oss inräknat, som klarade av detta för ett enskilt år. Därav är det givetvis väldigt roligt att bli utsett även i år, då vi expanderat till att idag vara ett bolag med cirka 700 anställda utspridda på 16 kontor i Sverige, berättar Hellgren.

Av bolagen på fjolårets lista var det alltså enbart 1,3% som hade över 300 anställda och i år lär andelen bolag på listan i Consids storlek vara ännu lägre då det under fjolåret anställdes cirka 200 nya medarbetare, samtidigt som man under 2018 anställt drygt lika många, bara under årets tre första kvartal. Hellgren ser ljust på framtiden och har inga tankar på att dra ned på tillväxttakten:

– Att vi lyckats bli Gasellföretag sju år i följd och Superföretag sex år i följd, samtidigt som vi lyckas bibehålla en låg personalomsättning pekar på en enda sak – att vi lyckats skapa en arbetsplats med rätt kultur och filosofi, där varje anställd trivs och blir uppmuntrad till engagemang och entreprenörskap. På det stora hela handlar dessa utmärkelser om att Consid som bolag, där våra anställda utgör grunden, är en plats där man trivs och stimuleras av att varje dag bidra i utvecklingen, avslutar Hellgren.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter