PRESSMEDDELANDE 2021-09-17

Consid vidareutvecklar Kristinehamns webb

Kristinehamns kommun har gett it- och kommunikationsföretaget Consid ytterligare förtroendet att vidareutveckla kommunens externa webbplats med ett nytt tvåårigt avtal.

-Vi har sedan tidigare ett givande partnerskap med Kristinehamns kommun och att vi får ett förnyat förtroende i två år känns fantastiskt roligt. Vi har inlett ett förnyelsearbete med webben och nu kommer vi att kunna växla upp ytterligare, säger Christoffer Nilsson, kontorsansvarig för Consid i Karlstad.

Under det senaste året har stort fokus legat på att anpassa webbplatsen till det nya EU-direktivet om tillgänglighetskrav, som syftar till att öka tillgängligheten för besökarna. Men webben har också migrerats till Episerver DXP Content Cloud för att skapa de bästa förutsättningarna för kommunen att enkelt driva digitaliseringsarbetet framåt själva. Nästa steg blir att fortsatt arbeta med tillgängligheten för besökarna. Consid kommer, som leverantör, att ansvara och hantera tjänster för förvaltning, support och utveckling av webbplatsen.

Christoffer Nilsson, Consid
Christoffer Nilsson, Consid

-Det är otroligt spännande att få vara med och digitalisera Kristinehamns kommun. Det är så mycket spännande som händer just nu, rent tekniskt, och det är tydligt att kommunen är med på tåget. Det är bra att vi finns på plats i Värmland och kan erbjuda expertis lokalt, säger Christoffer Nilsson.

Consid har haft en rekordstark tillväxt i Värmland det senaste året. Ett stort antal nya kunder har tillkommit och företaget har anställt flertalet nya kollegor. Även Consid nationellt har haft en enorm tillväxt, med över 20 procent i omsättningsökning, under första halvåret 2021.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig