2023-05-03

Consid vill förändra it-branschen

Skaraborgs Allehanda, SLA, uppmärksammar Consids jämställdhetsplattform Q by Consid i ett reportage i tidningen. I artikeln beskriver reportern hur Consid på kort tid stärkt sin närvaro i Skövde rejält och hur företaget nu väljer att storsatsa för att få in fler kvinnor och icke-binära till IT-branschen. Linda Kärnhall, kontorsansvarig för Consid i Skövde, uttalar sig i artikeln.

”- Vi vill väcka intresset och nå ut betydligt tidigare, säger Linda Kärnhall, kontorschef på Consid.

T-branschen har, såväl historiskt som i dag, varit dominerad av män. Trots att branschen försökt få till en förändring, är enbart tre av tio anställda ett annat kön än man.Det är något som det rikstäckande företaget Consid vill få ändring på.

Nu startar de mentorsprogrammet Q Mentoria, där kvinnor och icke-binära kan få hjälp och stöd via Consids mentorer.

– Vi vill vara en del av den här förändringen, då kan man inte sitta still och titta på, säger Linda Kärnhall, kontorschef för Consid i Skövde.

Programmet kommer att gå till genom att anställda på Consid frivilligt får anmäla sig som mentorer. Sedan kommer de att träffa elever på såväl gymnasie- som högskolenivå för att kunna väcka intresset för IT.

– Tidigare har vi bara träffat elever på högskolan, men vi har insett att det är redan på gymnasiet som vi behöver börja sprida kunskap och intresse, säger Linda Kärnhall.”

Läs hela artikeln här. Läs gärna om vår etablering i Skövde här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter