2023-05-02

Consid vinner avtal med Sveriges Radio

It- och kommunikationsföretaget Consid är ett av företagen som valts ut när Sveriges Radio ska uppdatera sin it-infrastruktur. Consid kommer vara med inom fyra av fem områden: apputveckling, systemutveckling, uppdrag/förvaltning samt digital produktdesign.

Ramavtalet med Sveriges Radio löper över två år, med möjlighet till förlängning ytterligare två år. För Consids del innebär det att man kommer få användning av den spetskompetensen man har i sitt utvecklarteam.

– Det är en stor kund, och en stor affär. Totalt handlar det om 30 miljoner per år som vi är med och delar på tillsammans med de andra som fått tilldelning. För Consids räkning så är det givetvis en styrka att vi är med och hugger på affärer med företag i den här storleken, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren, vd på Consid
Peter Hellgren, vd på Consid.

Totalt är det fem områden som Sveriges Radio tar in konsulthjälp för – apputveckling, systemutveckling, uppdrag/förvaltning, digital produktdesign och tillgänglighet – Consid kommer vara med på samtliga områden, utom tillgänglighet.

– Uppdraget är väldigt spännande. Att jobba med en kund som Sveriges Radio, ett public service-bolag, innebär att vi är med och utvecklar digitala tjänster som spelar stor roll på en samhällelig nivå. Det kommer vara tjänster som alla har tillgång till vilket är väldigt motiverande, säger Peter Hellgren.

Allt som allt rör det sig om 40 företag som fått tilldelning av ramavtalet, det rapporterar ComputerSweden.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter