Consid vinner förstapris för boendeapp

Uppsalahems nya app vinner förstapris i årets upplaga av Guld-M. Appen prisas för att den ”spar tid, gör det tråkiga lite roligare och sätter färg på vardagen”. Det är it- och kommunikationsföretaget Consid som utvecklat appen, tillsammans med Uppsalahem.

Mårten Stengel, digital strateg på Consid.

– Det är särskilt roligt att juryn tycker att vi lyckas göra en tråkig aktivitet lustfylld. Att utveckla appen tillsammans med Uppsalahem har varit otroligt spännande. Vi fokuserade på kundnytta och på att få appen så användarvänlig som möjligt, säger Mårten Stengel som är digital strateg på Consid.

Guld-M är Marknadsföreningen i Uppsalas årliga pris för att premiera, synliggöra och lyfta fram god kommunikation och marknadsföring. Aktören som ligger bakom konceptet måste ha sin verksamhet förlagd i Uppsala. Enligt föreningen ska årets digitala lösning visa hur man har utnyttjat kraften och möjligheten i digital teknik, oavsett plattform, för sin kommunikationslösning. Det kan vara en hemsida, interaktiva verktyg, banners, interaktiva installationer, sociala plattformar eller applikationer. Kategorin innefattar även rörligt material som är anpassat till digitala plattformar.

Förstapriset gick alltså till Uppsalahems boende-app med motiveringen:

”En snygg och lekfull kommunikation i ett tråkigt ärende. Med förståelse för målgruppens behov skapar vinnaren tydlig nytta för sina kunder. Genom att använda digitala möjligheter breddar de erbjudandet och placerar värdet direkt i handen på kunden. Det spar tid, gör det tråkiga lite roligare och sätter färg på vardagen.”

Josef Kvist
Josef Kvist, app-utvecklare på Consid.

– Syftet med appen är kort och gott att förenkla vardagen för Uppsalahems hyresgäster i allt från bokning av tvättstuga till felanmälan. Extra kul är det när vårt arbete resulterar i något som uppskattas av användarna, Uppsalahems hyresgäster, säger Josef Kvist som är app- och systemutvecklare på Consid.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30