Pressmeddelande - 20 jan 2023

Consid vinner ramavtal med HallandsHamnar

PRESSMEDDELANDE 2023-01-20

HallandsHamnar storsatsar på hållbarhet och anlitar samtidigt Consid, Sveriges ledande it- och kommunikationsbolag, att ansvara för företagets kommunikationsarbete. Avtalet löper över fyra år där Consid kommer att bistå med att öka kännedomen om HallandsHamnars verksamhet i både Varberg och Halmstad.

Sedan våren 2021 har HallandsHamnar arbetat med att bygga Europas modernaste och mest hållbara hamn för skogsproduktion i Farehamnen. I samband med byggnationen storsatsar företaget på digitalisering, automatisering och elektrifiering. HallandsHamnar anlitar nu it- och kommunikationsbolaget Consid som kommer att ansvara för att öka kännedommen om HallandsHamnars verksamhet i Varberg och Halmstad till företagets målgrupper och intressenter.

– Vi är både imponerade och fascinerade över den resa och de satsningar som HallandsHamnar har påbörjat. Det ska bli otroligt spännande att vara med och forma varumärkets utveckling framåt, säger Linda Björnander projektledare på Consid Borås.

Linda Björnander projektledare på Consid Borås.
Linda Björnander projektledare på Consid Borås.

 

Avtalet med Consid löper över fyra år där företaget kommer att bistå HallandsHamnar med helhetslösningar ideras kommunikationsarbete för bolagets samtliga hamnar. Consid kommer bland annat bistå med operativaprojektledare, art directors, digital strateg och social media specialister. Likt Consid, har HallandsHamnar under de senaste åren satsat allt mer på verksamhetens hållbarhetsarbete. Projektet i Farehamnen innebär bland annat att hamnens omgivningspåverkan kommer minska väsentligt och underlätta för hållbararetransporter.

– Consid har visat stor förståelse för vår verksamhet och tolkat våra behov väl. Nu påbörjar vi arbetet med att uppdatera vår varumärkesplattform och ta fram en ny strategi och kreativ plattform att kommunicera till marknaden, säger Katrin Lemming kommunikationschef HallandsHamnar.

Consid är ett av Nordens snabbast växande företag med kontor i 40 städer runt om i Sverige, Norge och Danmark. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling. Consid har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare två år i rad, karriärföretag 8 år i rad och Gasell-företag 9 år i rad.

– Vi bygger morgondagens hållbara digitala infrastruktur och vi strävar efter att erbjuda lösningar som möjliggör en hållbar utveckling av samhället och ekonomin. Digitaliseringen erbjuder både risker och möjligheter och vi måste ta konkreta steg för att stärka de positiva konsekvenserna av den digitala transformationen, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid ballonger
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid störst i Sverige på offentlig upphandling

  2 dagar sedan

  It- och kommunikationsföretaget Consid vinner flest offentliga upphandlingar av it-tjänster i Sverige. Drygt 400 it-företag tilldelas kontrakt eller ramavtal årligen och enligt Upphandlingsmyndigheten har Consid tagit hem flest upphandlingar. För 2021 handlade det om 28 stycken.

  Jonas Ydkvist, ny vd Paradigm
  Pressmeddelande, Sverige

  Varumärkesveteranen Jonas Ydkvist ny vd för Paradigm

  2023-01-23

  I slutet av januari återvänder ett välkänt ansikte till Paradigm när den prisbelönta varumärkesbyrån topprekryterar Jonas Ydkvist som ny vd. Jonas Ydkvist representerar en stark vision och har ett brinnande engagemang för att sätta både varumärkesfrågan och Paradigm ännu tydligare på kartan. I ett samtal berättar han om hur ett starkt varumärke påverkar försäljning, lönsamhet och lojalitet.

  HallandsHamnar
  Pressmeddelande, Varberg

  Consid vinner ramavtal med HallandsHamnar

  2023-01-20

  HallandsHamnar storsatsar på hållbarhet och anlitar samtidigt Consid, Sveriges ledande it- och kommunikationsbolag, att ansvara för företagets kommunikationsarbete. Avtalet löper över fyra år där Consid kommer att bistå med att öka kännedomen om HallandsHamnars verksamhet i både Varberg och Halmstad.

  Mjölby kommun
  Pressmeddelande

  Positiva reaktioner på Mjölby kommuns nya webb

  2023-01-19

  Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

  Web Service award
  Pressmeddelande

  Considkunder bland finalisterna i prestigefulla Web Service Award

  2023-01-18

  Bland årets finalister i utmärkelsen Web Service Award återfinns två av it- och kommunikationsbolageet Consids kunder. Det handlar om SBAB och Huge Bostäder.

  Emma Fahlstedt
  Pressmeddelande

  Consid topprekryterar från Gullers grupp

  2023-01-13

  It- och kommunikationsföretaget Consid topprekryterar ny konsultchef från Gullers grupp. Emma Fahlstedt, som idag är verksam som seniorkonsult och rådgivare, börjar tjänsten som konsultchef och affärsutvecklare på Consid i början av januari.

  Consid i media, Pressmeddelande

  Debatt: Ett hållbart företagande är räddningen ur krisen

  2023-01-12

  Peter Hellgren, vd på Consid, och Nathalie Besèr, hållbarhetschef på Consid, debatterar om om vikten av att arbeta mer med hållbarhet inom företag. Ett klimatsmartföretagande är inte bara mer lönsamt, utan även räddningen ur en ekonomisk kris.

  Paradigm
  Pressmeddelande

  Paradigm kan bli Årets Byrå

  2023-01-10

  Varumärkesbyrån Paradigm har nominerats till den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Byrå”. Det är sjunde året i rad som Consids systerbolag finns bland de utvalda byråerna. Den 8 februari avgörs tävlingen på Cirkus i Stockholm.

  Borås Tidning
  Consid i media, Pressmeddelande

  Debattartikel: Framtidens samhälle byggs just nu, men var finns kvinnorna?

  2023-01-09

  Peter Hellgren, vd på Consid, och Anna Edstedt, nationellt ansvarig för jämställdhetsplattformen Q by Consid, debatterar i Borås Tidning om vikten av att få fler kvinnor till it-branschen. Digitaliseringens utveckling håller på att fundamentalt förändra samhället - en utveckling som måste bygga på inkludering och jämställdhet.

  Resumé Martin: AI för marknadsförare
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consids Martin Edenström i Resumé: ”Ge kunden vad den vill ha innan kunden själv vet om det”

  2023-01-04

  Martin Edenström skriver i Resumé om hur AI kommer utmana den klassiska marknadsföringen i strävan att ge kunden vad den vill ha - innan kunden själv vet om det.

  Consid i media, Pressklipp

  Consid porträtteras i Corren

  2022-12-28

  Den anrika tidningen Corren har tillägnat Consid i Linköping ett stort reportage med bilder. Särskilt fokus har reportern lagt på att beskriva den speciella Consid-andan. 

  Vasakronan Peter Elgåker
  Consid i media, Pressmeddelande

  Vasakronan uppmärksammar Consid

  2022-12-15

  Vasakronan uppmärksammar Consids vackra kontor och ställer fem frågor till Peter Elgåker, regionansvarig för Consid i Syd.

  Ladda fler