2023-04-11

Consid vinner upphandling med Riksbanken

Consid vinner upphandling med Riksbanken. Avtalet löper över fyra år med chans till förlängning och avser bland annat förvaltning, utveckling och support av myndighetens externwebb och intranät.

Emina Busatlija, Bid Manager på Consid
Peter Hellgren, CEO Consid

– Vi är väldigt glada över att Riksbanken har valt Consid som ensam leverantör för det här uppdraget. Riksbanken ställer höga krav på både kompetens och innovation vilket vi kommer se till att leva upp till, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Riksbanken är Sveriges centralbank och verkar under riksdagen med ansvar för landets penningpolitik. It- och kommunikationsbolaget Consid har fått i uppdrag att förvalta och utveckla myndighetens externa webbplats och intranät, samt driften av den externa webbplatsen. Avgörande i upphandlingen var att leverantören kan leva upp till kraven på mycket god kompetens kring digitala strategier när det gäller webbfrågor och kan samverka med Riksbanken och dess kommunikationsbyrå för att driva deras digitala närvaro på bästa sätt.

En annan del som Riksbanken la stor vikt i vid valet av leverantör var kunskap om övertagande av webbplatser, applikationsförvaltning och digital strategi, samt erfarenhet av att arbeta mot statliga myndigheter.

– Riksbanken sökte efter en leverantör som håller sig á jour med nyheter inom webbutveckling och har mycket goda kunskaper om Optimizelys produkter och utvecklingsplaner. Två saker som Consid lägger väldigt stor vikt vid. Det är därför extra roligt att det uppmärksammats och att vi har fått det här förtroendet från Riksbanken, säger Christian Lüddeckens, digital strateg på Consid.

Consid har arbetat med Optimizely (tidigare Episerver) i snart 20 år och var bland de första att bygga e-handel på EpiCommerce. Idag är Consid framstående inom Optimizely där alla i teamet innehar Epi Specialization-certifieringar och har som fullservice-partner relevant erfarenhet inom alla delar av Epi-plattformen. Därtill jobbar it- och kommunikationsbolaget tätt och kontinuerligt med Optimizelys produktteam kring de möjligheter som kommer med nya teknologier.

Avtal med Riksbanken tecknas med en giltighetstid om fyra år, med chans till förlängning med max ytterligare tre år om Riksbanken så önskar. Volymen är beräknad till 50 000 000 kronor.

­– Det känns jättekul att vi har fått förtroendet från Sveriges Riksbank att ta ett helhetsansvar av deras externwebb och intranät. Consid har stor erfarenhet och kunskap av just de delar som Riksbanken efterfrågade i en leverantör vilket var en bidragande faktor till att vi fick avtalet, säger Emina Busatlija, Bid Manager på Consid.


Consid vinner nytt avtal med Riksbanken

It-företaget Consid har ett nytt prestigeavtal med Riksbanken. Avtalet avser förvaltning, vidareutveckling och nyutveckling kopplat till vissa av Riksbankens egenutvecklade it-system.
Läs mer om detta

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter