Pressmeddelande - 11 apr 2023

Consid vinner upphandling med Riksbanken

Consid vinner upphandling med Riksbanken. Avtalet löper över fyra år med chans till förlängning och avser bland annat förvaltning, utveckling och support av myndighetens externwebb och intranät.

– Vi är väldigt glada över att Riksbanken har valt Consid som ensam leverantör för det här uppdraget. Riksbanken ställer höga krav på både kompetens och innovation vilket vi kommer se till att leva upp till, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Riksbanken är Sveriges centralbank och verkar under riksdagen med ansvar för landets penningpolitik. It- och kommunikationsbolaget Consid har fått i uppdrag att förvalta och utveckla myndighetens externa webbplats och intranät, samt driften av den externa webbplatsen. Avgörande i upphandlingen var att leverantören kan leva upp till kraven på mycket god kompetens kring digitala strategier när det gäller webbfrågor och kan samverka med Riksbanken och dess kommunikationsbyrå för att driva deras digitala närvaro på bästa sätt.

En annan del som Riksbanken la stor vikt i vid valet av leverantör var kunskap om övertagande av webbplatser, applikationsförvaltning och digital strategi, samt erfarenhet av att arbeta mot statliga myndigheter.

Peter Hellgren
Peter Hellgren

– Riksbanken sökte efter en leverantör som håller sig á jour med nyheter inom webbutveckling och har mycket goda kunskaper om Optimizelys produkter och utvecklingsplaner. Två saker som Consid lägger väldigt stor vikt vid. Det är därför extra roligt att det uppmärksammats och att vi har fått det här förtroendet från Riksbanken, säger Christian Lüddeckens, digital strateg på Consid.

Consid har arbetat med Optimizely (tidigare Episerver) i snart 20 år och var bland de första att bygga e-handel på EpiCommerce. Idag är Consid framstående inom Optimizely där alla i teamet innehar Epi Specialization-certifieringar och har som fullservice-partner relevant erfarenhet inom alla delar av Epi-plattformen. Därtill jobbar it- och kommunikationsbolaget tätt och kontinuerligt med Optimizelys produktteam kring de möjligheter som kommer med nya teknologier.

Avtal med Riksbanken tecknas med en giltighetstid om fyra år, med chans till förlängning med max ytterligare tre år om Riksbanken så önskar. Volymen är beräknad till 50 000 000 kronor.

­– Det känns jättekul att vi har fått förtroendet från Sveriges Riksbank att ta ett helhetsansvar av deras externwebb och intranät. Consid har stor erfarenhet och kunskap av just de delar som Riksbanken efterfrågade i en leverantör vilket var en bidragande faktor till att vi fick avtalet, säger Emina Busatlija, Bid Manager på Consid.

Emina Busatlija, Bid Manager på Consid
Emina Busatlija, Bid Manager på Consid

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid i media, Pressmeddelande

  Fullsatt på Morning Talk by Consid

  2 dagar sedan

  Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

  Pressmeddelande

  Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

  2023-06-01

  Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

  Pressmeddelande

  Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

  2023-06-01

  Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

  Människor som firar med konfetti
  Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

  2023-05-31

  Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

  Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
  Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

  Consid topprekryterar i Umeå

  2023-05-30

  It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

  Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

  2023-05-29

  Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

  Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
  Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

  2023-05-26

  Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

  Pressmeddelande, Sverige

  IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

  2023-05-26

  Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

  2023-05-25

  Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

  Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

  2023-05-24

  It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

  IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
  Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

  2023-05-22

  IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

  Personer som minglar under event.
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

  2023-05-17

  I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

  Ladda fler