Pressmeddelande - 04 feb 2022

Två Considare bland "Årets unga ledande kvinna"

PRESSMEDDELANDE 2022-02-04

Två Considare, Anita Beslic och Katarina Stekovic, är nominerade till ”Årets unga ledande kvinna”. Utmärkelsen delas ut av Science Park, tillsammans med Handelskammaren Jönköpings län och uppmärksammas stort i pressen.

– Jag blir lika fascinerad och inspirerad varje år av de som kommer med på listan, säger Nana Björnberg, en av utmärkelsens projektledare till JönköpingsPosten.Totalt handlar det om 20 stycken ledarprofiler på årets lista. Projektledarna för utmärkelsen Årets unga ledande kvinna, Linda Pålsson på Science Park och Nana Björnberg på Handelskammaren, säger att de är nöjda med bredden listan uppvisar.- Vi känner att vi verkligen har fått till det i år och det känns jätteroligt. Sen ska man också komma ihåg att alla listor tillsammans bildar en lång lista och den visar hela bredden, vilket är svårt att få till under bara ett år, säger Linda Pålsson.

Anita Beslic, HR- och rekryteringsansvarig på Consid är född 1989. Motiveringen lyder:

Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid
Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid.

”Som 24-åring fick Anita möjlighet att bygga upp Consids HR- och rekryteringsavdelning från grunden. I dag består hennes team av 47 personer fördelade på sju regioner som alla arbetar aktivt med rekrytering, personalvård och företagskultur, och Anita ansvarar också för företagets hållbarhetsarbete som haft stor effekt. Hon är en driven och lyhörd ledare som lägger stort fokus på att alla ska känna sig sedda, hörda och inkluderade. Med pondus och värme skapar Anita delaktighet i alla led med målet att fortsätta vidareutvecklas tillsammans med sitt team och övriga kollegor i organisationen – en förebild värd att lyfta!”

-Åh det är så hedrande att hamna på listan. Det är särskilt roligt att de hänvisar till mitt sätt att leda och att förändra, säger Anita Beslic.

Katarina Stekovic medarbetare på Consid
Katarina Stekovic regionansvarig säljare.

Katarina Stekovic, regional säljchef Consid är född 1989. Motiveringen lyder:

”Katarina arbetar i dag som regional säljchef på Consid där hon byggt upp och driver ett team av säljare i regionen – detta med stor framgång. Hon har genom livet haft olika typer av ledarroller där den gemensamma nämnaren alltid varit densamma; en strävan efter att hjälpa människor lyckas, att utmana dem till att våga något nytt och att jobba hårt för att nå målet. Katarina arbetar utifrån ett värdegrundat ledarskap där hon utmanar, coachar och leder sitt säljteam. Genom att få människor att tro mer på sin egen förmåga samt med uppmuntran och förtroende har Katarina lyckats skapa förändring och förbättring – oavsett vilken ledarroll hon haft!”

-Det kommer som lite av en överraskning. Jag blev otroligt glad och hedrad. Särskilt eftersom de lyfter fram det värdegrundade ledarskapet och att jag får folk att tro på sig själva, säger Katarina Stekovic.

Den 3 mars kommer två personer prisas under en digital ceremoni, då vinnarna av Årets unga ledande kvinna och Årets unga styrelsetalang presenteras. 

Jönköpings län som helhet är bland de sämsta i Sverige när det kommer till andel kvinnor på ledande positioner, andel styrelseledamöter samt andel kvinnliga entreprenörer. Science Park och Handelskammaren vill bidra till att näringsliv, offentlig sektor, föreningsliv, ideella verksamheter och innovationssystemet i Jönköpings län blir mer jämställt.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2 dagar sedan

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler