Pressmeddelande – 10 nov 2021

Considetablering ger 50 nya jobb till Luleå

PRESSMEDDELANDE 2021-11-10

It- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Luleå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 50 personer.

Rickard Lundmark
Rickard Lundmark, vd Luleå Business Region.

– Det känns bra att välkomna ett växande it-företag till Luleå. It-branschen är stark här och digitaliseringen spelar en viktig roll i näringslivets gröna omställning. Då är det viktigt att även it-branschen fortsätter växa, säger Rickard Lundmark som är vd på Luleå Business Region.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har idag kontor på 27 orter i Sverige och har under nio år i rad utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Kristianstad, Lund och Eskilstuna. Nu har turen kommit till Luleå.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd Consid.

-Vi ser en enorm potential i Luleå. Inte bara det geografiska läget lockar, regionen har också en stark företagskultur. Att Luleå Tekniska Universitet också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här. Luleå är första steget i en större etablering i hela norra Sverige, säger Peter Hellgren som är vd och grundare av Consid.

Chef för Luleåkontoret blir Helene Elfving. Hon kommer närmast från Luleåföretaget Arctic Group där hon var HR- och rekryteringsansvarig. Hon har 20 års erfarenhet från ledningsarbete inom it-konsultbranschen.

Helene Elfving
Helene Elfving, ny kontorsansvarig i Luleå.

– Jag tror att min expertis inom HR kommer att vara en stor fördel i det här arbetet. Jag drivs av att utveckla individer, team och organisationer och ser verkligen fram emot att få etablera Consid här uppe i norra regionen med ett härligt och starkt gäng och samtidigt få möjligheten att hjälpa våra kunder i sin fortsatta digitaliseringsresa, säger Helene Elfving.

Hela it-branschen lider av kompetenskris. Efterfrågan på personal är starkare än utbudet. En av utmaningarna för Consid kommer att vara rekryteringen. På de orter där Consid har etablerat sig har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp. Vid de flesta etableringarna har antalet arbetstillfällen underskattats inledningsvis.

Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid
Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid

-På flera orter har tillväxten skett så kraftigt att vi har fått anställa dubbelt så många som vi trodde från början. Det är ett enormt tryck på våra tjänster för tillfället och vi ser inte att det skulle mildras den närmaste tiden, säger Anita Beslic, HR och rekryteringsansvarig på Consid.

Kommunstyrelsens ordförande i Luleå, Carina Sammeli (S), ser etableringen som ytterligare ett bevis på att Luleå är starkt som it- och digitaliseringshub.

Carina Sammeli
Carina Sammeli (S), kommunstyrelsens ordförande i Luleå.

– Att fler företag i it-branschen vill komma till Luleå stärker branschbredd och vårt näringslivserbjudande, vilket gör att vi även blir en attraktiv stad för fler att flytta till, säger Carina Sammeli.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig