2019-10-11

Här är vinnarna av årets viktigaste Hackathon – får åka till Rwanda för att testa sin lösning.

Considition är hackathonet som IT-bolaget Consid igår anordnades för tredje året i rad. I år anordnades tävlingen tillsammans med den svenska drönarstartupen GLOBHE och uppgiften var att utveckla en AI-baserad algoritm som automatiskt läser av objekt i drönarbilder. Vann gjorde Team Fernet Ultimatum, som får åka till Rwanda för att testa sin lösning på riktiga drönare.

Consids årliga globala hackathon hölls igår på företagets kontor runt om i landet och digitalt. Bland de drygt 160 tävlande lagen fanns individer från över 25 länder och sex världsdelar. Utmaningen som de tävlande stod inför var att skapa den bästa och mest träffsäkra AI-baserade bildigenkänningsalgoritmen för att automatiskt kunna identifiera objekt så som vatten, hus och vägar i drönarbilder.

Det lag som presterade bäst och därmed tog hem hela tävlingen var ”Team Fernet Ultimatum” från Cambridge, Storbritannien som slutade på en totalpoäng om 11649poäng. Med en poäng på 10345 slutade ChIQas från Malmö på en andraplats, följt av DroneGene från Malmö på en tredjeplats med sina 10103 poäng.

Filip Granqvist och Oskar Holmberg är hjärnorna bakom Team Fernet Ultimatum och den vinnande algoritmen. Oskar Holmberg är glad över vinsten och kommenterar vinsten såhär;

– Det känns riktigt bra! Kom precis utanför finalen förra året, så vi va ruggigt revanschsugna.

Nu väntar en resa till Rwanda där laget ska få prova på sin programmeringlösning på riktiga drönare under African Drone Forum tillsammans med anställda från Consid och GLOBHE.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter