Pressmeddelande – 12 nov 2021

Consids e-sportsatsning i Tv4

PRESSMEDDELANDE 2021-11-12

I veckan uppmärksammade Tv4 partnerskapet mellan Consid och e-sportsförbundet SESF. Kanalen sände en intervju med SESF:s generalsekreterare, Stephan Guiance, som Consids Peter Hellgren gjort.

Det var i Consids podd, Digitala influencer-podden som SESF:s generalsekreterare frågades ut. Han är den före detta vd:n för hockeyallsvenskan som har bytt is-sport mot e-sport och ska se till att idrotten får den status som den förtjänar. I det här avsnittet pratar han om e-sportens kamp för erkännande, varför stadsplanerarna måste börja skissa på gamingcenters och varför föräldrar ska sluta banka på dörren till tonårsrummet när det är match. Intervjun återgavs, nedklippt på Tv4 Play.

-Sverige har idag ungefär lika många organiserade e-sportare som vi har handbolls- eller hockeyspelare. Det är en otroligt stor sport som bara växer. Det betyder väldigt mycket för oss att kunna stärka landslaget och därmed hela e-sporten i Sverige. Jag ser fram emot det här samarbetet oerhört, säger Peter Hellgren, vd på it- och kommunikationsföretaget Consid.

E-sport är världens snabbast växande sport och det största intresset för en hel generation svenskar. Över 600 000 svenskar tittar på e-sport varje dag och 478 000 beskriver sig som e-sportare. Över tre miljoner svenskar har en spelkonsol hemma och 35 procent av alla män mellan 15 och 24 år identifierar sig som gamers.

E-sport står för elektronisk sport och är ett samlingsnamn på tävlingsinriktade dator- och tvspel. För att ett spel ska vara en e-sport krävs det att de tävlande möter varandra, och inte spelar mot datorn. Det är prestationen som står i centrum, hasardspel som t.ex. poker eller lotterier är inte e-sport. I Sverige är det största spelet Counter-Strike.

Rent konkret kommer Consid att hjälpa till med strategisk kommunikation och med att stärka upp SESF:s plattform. Samarbetet utvecklas successivt och väntas pågå minst två år.

-Vi får växa med SESF, vilket ska bli väldigt spännande. Vi vill vara med och bygga e-sporten i Sverige och en viktig del i det är att ha ett landslag att följa, lära känna och heja på, säger Peter Hellgren.

VM i e-sport går av stapeln i november i Eilat, Israel i veckan som kommer och kommer att sändas via online mellan 14-20 november

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig