2019-04-19

Consids gävleetablering fortsätter – han blir ansvarig för regionen

Consid meddelade tidigare i år att man etablerar sig i Gävle. Nu står det klart att Torbjörn Bäckström, tidigare enhetschef och digital strateg på Lantmäteriet, blir regionansvarig: ”För mig som är född och uppvuxen i Gävle känns det extra roligt att få ta mig an denna utmaning tillsammans med det starka etableringsteam som Consid besitter”. Bäckström tillträder den 29 april.

Torbjörn Bäckström

IT-konsultbolaget Consid meddelade i slutet av januari att man etablerar sig i Gävle, vilket innebar att etableringen av bolagets sjuttonde kontor i landet inleddes Nu har man gjort klart med en ansvarig för regionen. Regionansvarig för Consid Gävle blir Torbjörn Bäckström.

Torbjörn började sin karriär inom IT som systemutvecklare för drygt 20 år sedan, men gick snabbt från att vara utvecklare och konsult till att bli projektledare och konsultchef. Han har sedan dess axlat flertalet ledarroller inom utveckling och IT, bland annat som CIO och digital strateg.

Bäckström berättar mer om den nya rollen och Consids etablering i regionen:

– För mig som är född och uppvuxen i Gävle känns det extra roligt att få ta mig an denna utmaning tillsammans med det starka etableringsteam som Consid besitter. Uppbackningen vad gäller allt från praktikaliteter till rekrytering, sälj och marknadsföring har varit väldigt effektiv och visionen är nu att snarast möjligt sätta igång och sätta Consid på kartan i Gävle.

Peter Hellgren, vd på Consid, är förväntansfull inför Consids framtid i Gävle:

– Det känns väldigt bra att nu ha Torbjörn på plats som kan leda etableringen på plats. Vi för i detta nu samtal med både fastighetsbolag gällande våra nya lokaler och flertalet potentiella kunder och blivande kollegor. Vi har mycket på gång och ser nu fram emot ett par intensiva och spännande månader för att etablera ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag i staden. Vi är just nu i full gång med rekrytering och tar mer än gärna emot ansökningar för att skynda på uppbyggandet av Gävles vassaste team av IT-konsulter, avslutar Hellgren.

Bäckström tillträder som regionansvarig för Consid Gävle måndagen den 29 april. Kontakta Consid Gävle.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter