Consids gävleetablering fortsätter

Han blir ansvarig för regionen

Pressmeddelande / 2019-04-19

Consid meddelade tidigare i år att man etablerar sig i Gävle. Nu står det klart att Torbjörn Bäckström, tidigare enhetschef och digital strateg på Lantmäteriet, blir regionansvarig: ”För mig som är född och uppvuxen i Gävle känns det extra roligt att få ta mig an denna utmaning tillsammans med det starka etableringsteam som Consid besitter”. Bäckström tillträder den 29 april.

Torbjörn Bäckström

IT-konsultbolaget Consid meddelade i slutet av januari att man etablerar sig i Gävle, vilket innebar att etableringen av bolagets sjuttonde kontor i landet inleddes Nu har man gjort klart med en ansvarig för regionen. Regionansvarig för Consid Gävle blir Torbjörn Bäckström.

Torbjörn började sin karriär inom IT som systemutvecklare för drygt 20 år sedan, men gick snabbt från att vara utvecklare och konsult till att bli projektledare och konsultchef. Han har sedan dess axlat flertalet ledarroller inom utveckling och IT, bland annat som CIO och digital strateg.

Bäckström berättar mer om den nya rollen och Consids etablering i regionen:

– För mig som är född och uppvuxen i Gävle känns det extra roligt att få ta mig an denna utmaning tillsammans med det starka etableringsteam som Consid besitter. Uppbackningen vad gäller allt från praktikaliteter till rekrytering, sälj och marknadsföring har varit väldigt effektiv och visionen är nu att snarast möjligt sätta igång och sätta Consid på kartan i Gävle.

Peter Hellgren, vd på Consid, är förväntansfull inför Consids framtid i Gävle:

– Det känns väldigt bra att nu ha Torbjörn på plats som kan leda etableringen på plats. Vi för i detta nu samtal med både fastighetsbolag gällande våra nya lokaler och flertalet potentiella kunder och blivande kollegor. Vi har mycket på gång och ser nu fram emot ett par intensiva och spännande månader för att etablera ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag i staden. Vi är just nu i full gång med rekrytering och tar mer än gärna emot ansökningar för att skynda på uppbyggandet av Gävles vassaste team av IT-konsulter, avslutar Hellgren.

Bäckström tillträder som regionansvarig för Consid Gävle måndagen den 29 april. Kontakta Consid Gävle.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser