Pressmeddelande - 16 maj 2022

Hellgren och Sandell i final i Årets Affärsbragd

PRESSMEDDELANDE 2022-05-16

Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

-Det här är så otroligt roligt. Det visar att SvDs läsare vet vilka vi är och uppskattar det vi gör. Det handlar nog till viss del om att vi aktivt deltar i den offentliga debatten i de ämnen som vi kan. Det handlar om digitalisering, AI och kompetensbristen inom tech, säger Consids vd Peter Hellgren.

-Det är enormt hedrande att nomineras till den här utmärkelsen. Det är betyder extra mycket eftersom det är näringslivsjournalister som, tillsammans med riktiga företagsproffs som har valt ut kandidaterna. Det är ett enormt styrkebesked, säger Peter Hellgren vd Consid.

Svenska Dagbladets hederspris delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet. Tävlingen lanserades 2014, som ett samarbete mellan tidningen och Carnegie. Sedan dess har personer som Daniel Ek, Martin Lorentzon (Spotify) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna) tilldelats utmärkelsen.

Inför den allra första tävlingen 2014 slog Svd fast att ”bakom varje företag, varje bra idé, varje framgångsrik produkt finns kött och blod och en spännande historia att berätta”. Det, liksom att inspirera andra, är något som varit bärande genom tävlingen sedan dess. Mottagaren av utmärkelsen ska ha utfört en prestation utöver det vanliga, haft modet att utmana etablerade aktörer eller monopol och med sitt entreprenörskap skapat nya affärsmöjligheter. Prestationen ska ha utmärkt sig inom områdena företagsbyggande/entre­prenörskap och den nominerade personen ska ha gjort en avgörande insats för att göra den möjlig.

 

-Vi är fortfarande väldigt engagerade i vårt företag. Nyligen var jag i Karlshamn och höll två föreläsningar, en om tjänstepension och en om hur man bygger en C-kompilator för 6502. Däremellan var jag uppe på en stege och bytte ut alla lampor mot ledlampor på kontoret. Vi är entreprenörer. Är en lampa trasig ringer man inte vaktmästaren. Man löser problemet, säger Henrik Sandell.

Vinnaren presenteras den 23 maj i samband med Ung Företagsamhets stora mässa i Göteborg, där Prins Daniel kommer dela ut priset.

-Att vi uppmärksammas på det här sättet betyder att Consid utmärker sig vad gäller just entreprenörskap och nyskapande. Det är otroligt viktigt för oss. När vi startade företaget en gång i tiden var det för att vi ville skapa en arbetsplats vi själva vill jobba på, och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Det har vi lyckats med, säger Peter Hellgren.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Nio år i rad har Consid utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri. Under första kvartalet 2022 ökade omsättningen med nära 35 procent, till 514 Msek. Under samma period anställde Consid 140 konsulter, mer än dubbelst så många som under samma period 2021. För helåret 2021 omsatte Consid 1,5 miljarder kronor och anställde över 400 medarbetare.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Drönare
  Pressmeddelande, Sverige

  En drönarpilots berättelse om kriget i Ukraina

  2022-06-30

  Oleksandr Radzikhovskiy, drönarpilot, ledde och samordnade en stor del av drönaraktiviteten i Kiev under Ukrainakrigets tre första månader. Han kommer till Consids samtal i Almedalen för att rapportera om kriget inifrån.

  Folkhemmet 4.0 – en bok om det digitala språnget
  Pressmeddelande, Sverige

  Säljsuccé för Folkhemmet 4.0

  2022-06-21

  "Folkhemmet 4.0 - Digitaliseringen förändrar allt" av Peter Hellgren har sålt bäst av alla böcker om digitalisering på Bokus.com den senaste veckan. Ser man till alla ämnen inom samhälle hamnar boken på 13:e plats. 

  Almedalen
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid i Almedalen

  2022-06-16

  Consid finns på plats under Almedalen 2022. Peter Hellgren, vd för Consid, deltar i ett stort antal seminarier och företaget arrangerar också samtal i samverkan med Mötesplats Jönköpings län. 

  Södertälje
  Pressmeddelande, Södertälje, Sverige

  Rekordetablering i Södertälje

  2022-06-10

  Consids expansion till Södertälje blev en succé. Efter bara fyra månader har kontoret redan ett tio-tal anställda och ytterligare ett tiotal på väg in.

  Ladda fler