Pressmeddelande - 07 feb 2022

Consids trainee-program är bäst i Sverige

PRESSMEDDELANDE 2022-02-07

Next Level Academy har utnämnts till Sveriges näst bästa traineeprogram. Consids program slog tunga konkurrenter som Avanza, Sogeti och HiQ.

Oscar Puente
Oscar Puente, ansvarig för Consids trainee-program.

-Det är här ett otroligt roligt erkännande. Vi har jobbat stenhårt med att skapa det bästa traineeprogrammet och vi har inte ens hunnit ställa oss frågan hur vi står oss mot våra konkurrenter. Nu vet vi, säger Oscar Puente som ansvarar för Next Level Academy.

Det är Karriärföretagen som har satt samman ett ”ambassadörsnätverk” av aktiva studenter som i sin tur har röstat fram de tio mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag. De svarande har fått välja de tre traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.

-Vi har länge sett ett stort behov ifrån studenter att få en bra sammanställning över vilka traineeprogram som finns att söka och vilka som är attraktivast – därför är det glädjande och värdefullt för oss att få presentera denna lista, säger Oliver Jensin CMO på Karriärföretagen i ett pressmeddelande.

Consids traineeprogram riktar sig till dem som tagit eller är snart är klara med sin kandidat- eller masterexamen inom områden som framförallt systemutveckling eller datavetenskap. Det pågår under 1,5 år på heltid och traineerna blir anställda, med full marknadsmässig lön, på samma villkor som andra medarbetare.

Elin Hoszek medarbetare Consid
Elin Hoszek ansvarar för rekryteringen till programmet.

-Våra traineer kommer ut till kund så fort det bara är möjligt, samtidigt som de har en mentor att hålla i hand. Så det är rakt ut i verkligheten, fast med en trygghet i ryggen, säger Elin Hoszek som ansvarar för rekryteringen av traineerna.

Programmet är uppdelat i tre huvudblock. Alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment och är skräddarsydda av Consids erfarna experter och utbildare. Under hela resans gång är traineerna ute på spännande kundprojekt och ansvarar för viktiga uppgifter och moment i Consids leveranser. Alla traineer får en kompetent mentor från dag ett till slutet av Consid Next Level Academy.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag och erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring.

Consid omsätter över 1,3 miljarder kronor årligen och 2021 ser ut att bli det starkaste året hittills under företagets 20-åriga historia. Consid har över 1 500 anställda och har tidigare använt sig av annorlunda rekryteringsmetoder för att tillgodose behoven av konsulter, bland annat har man tidigare lockat med hittelön.

Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare och Dagens Industri har prisat Consid nio år på raken som snabbväxande Gasellföretag.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  SVD Affärsbragd
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid finalist i SvD Affärsbragd

  2022-05-16

  Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

  Ladda fler