Pressmeddelande - 10 feb 2023

Consids traineeprogram är bäst i Sverige – igen

PRESSMEDDELANDE 2022-02-10

För andra året i rad har Next Level Academy utnämnts till ett av Sveriges bästa traineeprogram. Consids program slog tunga konkurrenter som Sogeti och Sofigate.

Consids traineeprogram, Next Level Academy, har återigen placerat sig i topp när Sveriges bästa traineeprogram koras. Av förra årets topp 10 finns sju nya traineeprogram med på årets lista där Next Level Academy återigen placerar sig på en andra plats, och därmed slog flera tunga konkurrenter så som Sogeti och Sofigate.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen få ta emot utmärkelsen som ett av Sveriges bästa Traineeprogram. Att det dessutom är studenterna själva som har röstat fram oss är det absolut finaste kvittot vi kan få på att det arbete vi gör uppskattas, säger Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy.

Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy
Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy

Det är Karriärföretagen som har satt samman ett ”ambassadörsnätverk” av aktiva studenter som i sin tur har röstat fram de tio mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag. De svarande har fått välja de tre traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.

Sandra Reinecke är en av årets traineer på Consid. Hon beskriver att möjligheten att kombinera arbete ute hos kund, utbildning och vägledning av en mentor var det som fick henne att fastna för Next Level Academy.

– Jag kollade igenom videointervjuerna med tidigare traineer och kände direkt att ‘detta är något som jag också vill vara en del av’! Som trainee på Consid får jag en mentor under hela programmet samtidigt som jag får delta i olika relevanta utbildningar och arbete ute hos kund, så det blir verkligen en perfekt start på min karriär, säger Sandra Reinecke.

Sandra Reinecke, trainee Consid
Sandra Reinecke, trainee Consid

Consids traineeprogram riktar sig till dem som tagit eller snart är klara med sin kandidat- eller masterexamen inom områden som framförallt systemutveckling eller datavetenskap. Det pågår under 1,5 år på heltid och traineerna blir anställda, med full marknadsmässig lön, på samma villkor som andra medarbetare. Programmet är uppdelat i tre huvudblock där alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment som är skräddarsydda av Consids erfarna experter och utbildare. Under hela resans gång är traineerna ute på spännande kundprojekt och ansvarar för viktiga uppgifter och moment i Consids leveranser.

-Det som utmärker Next Level Academy är att traineer direkt får komma ut och jobba med spännande kunduppdrag i kombination med att de har en bra stöttning från seniora konsulter i form av mentorer.Traineerna har även möjlighet att välja bland många skräddarsydda kurser och utbildningar vilket både spetsar deras Cv:n men även bidrar till en fin sammanhållning, gemenskap och ett stort närverk över ortsgränserna, säger Elin Hoszek.

Consid är ett av Nordens snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare för andra året i rad och Karriärföretag för åttonde året i rad.

– Det är en ynnest att få vara med och vägleda nästa generations utvecklare in i arbetslivet. Våra trainees visar på stor kompetens och det känns fantastiskt roligt att de väljer att komma och arbeta med oss på Consid, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren, vd på Consid
Peter Hellgren, vd på Consid

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid deltar i
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid deltar i ”Rebuilding Ukraine”

  10 timmar sedan

  Vid ett högnivåmöte på Norrsken Foundation höll Consids hållbarhetsansvariga, Nathalie Besèr, nyligen ett föredrag om hur Consid fokuserar på psykosocialt stöd och digital utbildning  till de ukrainska barnen.

  Trelleborgs Allehanda - Debatt Ukraina
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg, War Child

  Consid i pressen: Företagen måste göra mer för Ukraina

  1 dag sedan

  Olof Odier, kontorschef för Consid skriver i Trelleborgs Allehanda om hur även företag måste kliva in och stötta Ukraina. Consid tog tidigt beslutet att bistå med både ekonomiskt stöd till de som drabbats och erbjöd även flyktingar från kriget möjligheten att flytta till Sverige tillsammans med sina familjer och få arbeta på företaget. 

  SYDÖSTRAN
  Consid i media, Karlskoga, Pressmeddelande, Sverige

  Consid i pressen: ”Vi söker ständigt nya kollegor”

  2023-03-22

  Sydöstran intervjuar Elin Santonsson och Patrik Assarsson på Consid i artikelserien "Här finns jobben". I artikeln får man läsa om Consids tillväxt, det ständiga behovet av nya medarbetare och vad it faktiskt innebär. 

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  2023-03-20

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Ladda fler