2023-02-10

Consids traineeprogram är bäst i Sverige – igen

PRESSMEDDELANDE 2022-02-10

För andra året i rad har Next Level Academy utnämnts till ett av Sveriges bästa traineeprogram. Consids program slog tunga konkurrenter som Sogeti och Sofigate.

Consids traineeprogram, Next Level Academy, har återigen placerat sig i topp när Sveriges bästa traineeprogram koras. Av förra årets topp 10 finns sju nya traineeprogram med på årets lista där Next Level Academy återigen placerar sig på en andra plats, och därmed slog flera tunga konkurrenter så som Sogeti och Sofigate.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen få ta emot utmärkelsen som ett av Sveriges bästa Traineeprogram. Att det dessutom är studenterna själva som har röstat fram oss är det absolut finaste kvittot vi kan få på att det arbete vi gör uppskattas, säger Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy.

Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy
Elin Hoszek, ansvarig för Next Level Academy

Det är Karriärföretagen som har satt samman ett ”ambassadörsnätverk” av aktiva studenter som i sin tur har röstat fram de tio mest attraktiva traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag. De svarande har fått välja de tre traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.

Sandra Reinecke är en av årets traineer på Consid. Hon beskriver att möjligheten att kombinera arbete ute hos kund, utbildning och vägledning av en mentor var det som fick henne att fastna för Next Level Academy.

– Jag kollade igenom videointervjuerna med tidigare traineer och kände direkt att ‘detta är något som jag också vill vara en del av’! Som trainee på Consid får jag en mentor under hela programmet samtidigt som jag får delta i olika relevanta utbildningar och arbete ute hos kund, så det blir verkligen en perfekt start på min karriär, säger Sandra Reinecke.

Sandra Reinecke, trainee Consid
Sandra Reinecke, trainee Consid

Consids traineeprogram riktar sig till dem som tagit eller snart är klara med sin kandidat- eller masterexamen inom områden som framförallt systemutveckling eller datavetenskap. Det pågår under 1,5 år på heltid och traineerna blir anställda, med full marknadsmässig lön, på samma villkor som andra medarbetare. Programmet är uppdelat i tre huvudblock där alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment som är skräddarsydda av Consids erfarna experter och utbildare. Under hela resans gång är traineerna ute på spännande kundprojekt och ansvarar för viktiga uppgifter och moment i Consids leveranser.

-Det som utmärker Next Level Academy är att traineer direkt får komma ut och jobba med spännande kunduppdrag i kombination med att de har en bra stöttning från seniora konsulter i form av mentorer.Traineerna har även möjlighet att välja bland många skräddarsydda kurser och utbildningar vilket både spetsar deras Cv:n men även bidrar till en fin sammanhållning, gemenskap och ett stort närverk över ortsgränserna, säger Elin Hoszek.

Consid är ett av Nordens snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare för andra året i rad och Karriärföretag för åttonde året i rad.

– Det är en ynnest att få vara med och vägleda nästa generations utvecklare in i arbetslivet. Våra trainees visar på stor kompetens och det känns fantastiskt roligt att de väljer att komma och arbeta med oss på Consid, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Peter Hellgren, vd på Consid
Peter Hellgren, vd på Consid

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter