Pressmeddelande 2020-08-28

Consids vd, Peter Hellgren, är månadens Jönköpingsbo

Jönköpings-Posten har utnämnt Peter Hellgren till Månadens Jönköpingsbo. Consids vd porträtteras i ett uppslag i fredagstidningen.

Motiveringen till utnämningen lyder:

”Gasell-företag åtta år i rad, superföretag sju år i rad, karriärföretag fem år i rad, dessutom utnämnt till Sveriges bästa arbetsgivare, Årets vd och flera nomineringar om Sveriges snyggaste kontor. Onsdagen den 26 augusti utsågs Peter Hellgren även till Årets företagare i Jönköpings län 2020. Consid, som vd:n Peter Hellgren grundade för 20 år sedan har rönt stora framgångar. När omsättningen nu spräckt en-miljards-gränsen belönas Peter Hellgren till Månadens Jönköpingsbo.”

I reportaget får vi läsa om att det var prototypen till ett system för Premiepensionsmyndigheten som var startskottet för Consid. Myndigheten hade gett i uppdrag till ett av världens största konsultbolag att utveckla ett system för Sveriges framtida pensionärer att göra ett val av fonder. Peter Hellgren och Henrik Sandell stegade då upp till myndigheten och bad att få visa det system de hade tagit fram:

– Vi hade med oss en laptop under ena armen och skrivare under andra så simulerade vi 10 000 val, berättar Peter Hellgren för tidningen.

Premiepensionsmyndigheten bestämde sig för att använda Consids system som ett reservsystem ifall deras huvudspår inte skulle fungera. Resten är, som man brukar säga, historia.

Läs gärna hela reportaget här.

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser