2023-04-27

Consids vd Peter Hellgren hyllas med stjärna

Consids vd och medgrundare Peter Hellgren hyllas i sin hemstad Vetlanda med en stjärna på kommunens Hedersplats. Peter Hellgren blir den sjätte företagaren som föräras med utmärkelsen.

– Jag blev verkligen överrumplad men väldigt, väldigt glad. Jag är uppvuxen i Vetlanda och det är en plats som fortfarande betyder jättemycket för mig. Vi grundade Consid här så Vetlanda är en del av vår framgångssaga, säger Peter Hellgren.

Motiveringen till hedersutmärkelsen lyder:

”En ledare och företagare som med nytänk och en enorm drivkraft tagit IT-Sverige med storm. Peter Hellgren är född och uppvuxen i Vetlanda och det var här han år 2000 var med och grundade IT-konsultföretaget Consid, ett företag som idag har sitt huvudkontor i Jönköping och där han är vd. Consid har 2023 över 1700 anställda och en verksamhet i flera länder. År 2016 utsågs Peter Hellgren till “Årets vd”, en mycket prestigefull utnämning som visar att entreprenörskap och ledarskap byggs och frodas i Vetlanda kommun. Peter Hellgren är också en aktiv föreläsare och en erkänd expert inom digitalisering och affärsutveckling”.

Så väl Vetlanda-Posten som Sveriges Radio har rapporterat om Considgrundarens stjärna.

Vetlandaposten skriver bland annat:

”Hans framgångssaga med bolaget har nog inte undgått någon och han har fått priser i mängder för den snabbt växande verksamheten. IT-konsultföretaget finns numera i flera länder.”

– Alla utmärkelser vi fått genom åren – varenda Gasellföretag, årets arbetsgivare, allt sådant –är förtjänsten av alla de fantastiska medarbetarna vi har på Consid. De har en extremt stor del i den framgången vi haft de senaste 23 åren, säger Peter Hellgren.

Peter Hellgren får sin hedersutmärkelse samtidigt som den framlidne möbeldesignern och företagaren Karl-Erik Ekselius.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter